Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αμβρόσιε ή χωροφύλακα της χούντας Θανάση Λενή…

Γρά­φει ο Στέ­λιος Κανά­κης //

Μην έχο­ντας το φόβο του λαού, που διά­κει­ται στην πλειο­ψη­φία του εν πλή­ρη και αυτο­χει­ρια­κή υπνώ­σει, του το πετάς κατά­μου­τρα. Διό­τι πέραν της γενο­κτο­νί­ας που τον κατα­δι­κά­ζε­τε, του βγά­ζε­τε σαδι­στι­κά και τη γλώσσα.

Σύμ­φω­να με τις δηλώ­σεις σου είσαι ένας φασί­στας. Αλλά είσαι και κατσα­πλιάς υπό την κυριο­λε­κτι­κή έννοια. Φυσι­κός αυτουρ­γός στο πλιά­τσι­κο που συντε­λεί­ται σε βάρος του Λαού. Αυτά πάνε μαζί χωρο­φύ­λα­κα. Από τα πλέ­ον σεση­πό­τα και ζέχνο­ντα μέλη του πιο τρο­μα­κτι­κού, σκο­τα­δι­στι­κού και εγκλη­μα­τι­κού οργα­νι­σμού της Ιστο­ρί­ας. Του οργα­νι­σμού γέν­νη­μα-θρέμ­μα της εκμε­τάλ­λευ­σης και πιστού υπη­ρέ­τη της, που κατα­δί­κα­σε την ανθρω­πό­τη­τα στον υπερ­χι­λιε­τή σκο­τει­νό μεσαί­ω­να της απύθ­με­νης εγκλη­μα­τι­κό­τη­τάς σας.

Φασί­στα χωρο­φύ­λα­κα της χού­ντας (συ είπας), σύντο­μα – φυσι­κός νόμος γαρ — θα πας προς θεού σου και η τότε μπό­χα σου, καθώς θα συν­δια­λέ­γε­σαι με τα σκου­λή­κια, θα υπο­λεί­πε­ται της σημε­ρι­νής. Του­τέ­στιν θα ξεβρο­μί­σει κατά κάτι ο κόσμος. Αλλά τις νύχτες σου, που εξα­ντλού­νται, καθώς μετράς τους βασα­νι­σμέ­νους που πέρα­σαν από τα χέρια σου και τα εκα­τομ­μύ­ρια των θυμά­των της εκκλη­σί­ας σου και της τάξης σας, είναι αδύ­να­τον να μην αντι­λή­φθη­κες το αυτονόητο.

Όσο κι αν μας (ξανά-) πνί­ξει, ταγ­μα­τάρ­χη της χωρο­φυ­λα­κής στη χού­ντα, η τσί­κνα της ανί­ε­ρης εξέ­τα­σής σας, Υπα­τί­ες, Κέπλερ, Τζορ­ντά­νο Μπρού­νο, Κοπέρ­νι­κοι, Γαλι­λαί­οι και τόσοι άλλοι, θα ξεπη­δά­νε συνε­χώς. Κι αυτοί είναι που θα σπρώ­χνουν τον κόσμο μπρο­στά και θα κατα­γρά­φει με φωτει­νά γράμ­μα­τα η Ιστο­ρία. Κι η Γη επί­πο­να θα γυρίζει.

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο