Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Για 9η ημέρα εφιαλτική η κατάσταση στον Έβρο – Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης

Εφιαλτικές στιγμές ξανά στον Εβρο όπου η μεγάλη πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει για 9η μέρα, με τα πράγματα να εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός ελέγχου, εξαιτίας της πολιτικής που αντιμετωπίζει την δασοπυρόσβεση και την πρόληψη ως κόστος.

Η Λευκίμη Σουφλίου εκκενώνεται, αφού η φωτιά που καίει μέρες τώρα στην καταστροφική πυρκαγιά του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς-Λευκίμης, πλησιάζει στο χωριό, ενώ τρία είναι τα ενεργά μέτωπα στην περιοχή. Το κύριο εντοπίζεται στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς, ενώ αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Δαδιά, με κατεύθυνση προς Κοτρωνιά.

Κι ενώ η οργή ξεχειλίζει στο λαό της περιοχής για το νέο προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μετά και τη σημερινή επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού Β. Κικίλια και τις υποσχέσεις περί ενίσχυσης των μέσων, τη Δευτέρα αναμένεται και άλλη μια κυβερνητική «περατζάδα» με πολυάριθμο κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, και λοιπούς υφυπουργούς και παρατρεχάμενους.

Στο μεταξύ σύμφωνα με ενημέρωση του δήμου Αλεξανδρούπολης τη Δευτέρα 28 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Δυο νέα μέτωπα πυρκαγιάς έχουν ξεσπάσει και στη Μεσσηνία, στην περιοχή της Μηλέας πάνω από την Πλάτσα στο δήμο Δυτικής Μάνης, όπως και σε αγροτοδασική έκταση στο άνω Καλό Νερό του δήμου Τριφυλίας.

Στα Τρίκαλα 42χρονος πυροσβέστης που ανήκει στο πεζοπόρο τμήμα του Βόλου τραυματίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην απόκρημνη πλαγιά του Μαυροπουλίου. Με την συνδρομή ελικοπτέρου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Στην Ανδρο βελτιωμένη είναι η εικόνα, αφού πρώτα η φωτιά κατέκαψε τα πάντα κοντά στο χωριό Γίδες.

Φωτιά ξέσπασε και σε περιοχή με ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, στην Παιανία, στο ύψος του 41ου χιλιομέτρου της Αττικής Οδού. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Πηγή: 902.gr