Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Στην ευρωβουλή θέλουμε εκπροσώπους του λαού που θα υπερασπίζονται τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα

«Δεν θέλουμε στην ευρωβουλή διαπραγματευτές για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θέλουμε εκπροσώπους του λαού που θα υπερασπίζονται τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα», τόνισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας σε εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας «Galenica», στη Χαλκίδα.

Ο Γ. Μαρίνος, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων η Ζωή Χαχάμη, γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας, πραγματοποίησε την Τετάρτη περιοδεία στις εγκαταστάσεις «Galenica», μεταφέροντας το κάλεσμα του Κόμματος για δυνατό ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές της 9ης Ιούνη.

Μιλώντας στους εργαζόμενους ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε αρχικά στους μεγάλους και σημαντικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα και ιδιαίτερα μετά τις βουλευτικές εκλογές, προκαλώντας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φθορά στην κυβέρνηση. Σημείωσε ότι πολύ γρήγορα φούντωσε η αγανάκτηση των εργαζομένων και παρά τις δυσκολίες, το βρώμικο ρόλο της πλειοψηφίας της διοίκησης της  ΓΣΕΕ, τις απειλές της κυβέρνησης και το ρόλο που έπαιξαν τα άλλα κόμματα που δεν πρόσφεραν καμία βοήθεια στην οργάνωση του αγώνα, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως οι τελευταίες στις 28 Φλεβάρη και 17 Απρίλη.

Τόνισε μάλιστα ότι οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος αφήνουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς βγήκαν μπροστά αρκετοί νέοι εργαζόμενοι, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί εξίσου αγωνιστική συνέχεια στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς.

Επεσήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα το ΚΚΕ αποτελεί τη μόνη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και σημείωσε: «Το ΚΚΕ, κοιτάζοντας το λαό στα μάτια, λέει ότι διέθεσε όλες του τις δυνάμεις, όχι μόνο για να στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους, αλλά βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή σε όλους τους χώρους δουλειάς, για να μπορέσει ο αγώνας τους να είναι όσο γίνεται πιο μαζικός, μαχητικός και να φέρει άμεσα, είτε στην πορεία αποτελέσματα».

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Μαρίνος, τόνισε ότι μπροστά «στη μεγάλη πολιτική μάχη των ευρωεκλογών η πείρα από αυτούς τους αγώνες είναι πολύτιμη και χρήσιμη για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα και να πάει στην κάλπη με εργατικό κριτήριο», σημειώνοντας παράλληλα ότι «το 90% των νομοσχεδίων που περνάνε στην ελληνική Βουλή έχουν βάση τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι καταπέλτης κατά των λαών».

Αναφέρθηκε στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επισημαίνοντας ότι με την πολιτική της έχει ανοίξει το δρόμο για τα δεινά που βιώνει σήμερα η εργατική τάξη, όπως το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, την ενεργό γήρανση και τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, το ξεκλήρισμα των αγροτών, την εμπορευματοποίηση της υγείας _της παιδείας κλπ. Στάθηκε στα δισεκατομμύρια που δίνονται για συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το οποίο συμφωνούν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, προσδιορίζοντας ότι κρύβουν πως αποτελεί ένα νέο μνημόνιο με εκατοντάδες προαπαιτούμενα που θα τα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Έκανε επίσης ιδιαίτερες αναφορές στην κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και το ρόλο της ΕΕ, στο πλευρό των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη στήριξη του Ισραήλ που σφάζει το λαό της Παλαιστίνης, στις στρατιωτικές αποστολές στην Ερυθρά Θάλασσα και τους κινδύνους να αποτελέσεις στόχος αντιποίνων η χώρα μας εξαιτίας της όλο και πιο βαθιάς εμπλοκής της.

Τόνισε τη στάση των υπόλοιπων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Ευρωβουλή (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Ελλ. Λύση του Βελόπουλου) και τη σύμπλευση που παρουσιάζουν ψηφίζοντας από κοινού σε μεγάλο ποσοστό της αντιλαϊκές αποφάσεις της Ευρωβουλής. Τόνισε μάλιστα ότι από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές που εκλέχτηκαν το 2019, οι 9 έχουν αλλάξει κόμμα, κάτι που αποδεικνύει την κοινή πολιτική βάση και συμφωνία αυτών των κομμάτων.

SPOT του ΚΚΕ Ευρωεκλογές 9 Ιουνίου 2024: Όταν η συμφωνία των άλλων κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο… απογειώνεται! 🎥VIDEO

«Όταν ψηφίζεις ΚΚΕ, βγαίνει πάντα ΚΚΕ. Δεν κοροϊδεύουμε όπως κοροϊδεύουν οι άλλοι» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Μαρίνος και κάλεσε τους εργαζόμενους να αναρωτηθούν για ποιο λόγο «ένας εργαζόμενος, ένας λαϊκός άνθρωπος που φτύνει αίμα για το μεροκάματο να στηρίξει αυτή την πολιτική που σου βγάζει τα μάτια που χτυπάει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα» και να ψηφίσει τα κόμματα που ευθύνονται για τα βάσανα που βιώνει.

ΕΕ του πολέμου

Πρόσθεσε ότι «Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει το ρόλο της ΕΕ χρόνια τώρα και είπε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται για Ένωση των λαών, αλλά για Ένωση των μεγάλων συμφερόντων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσα από την ενίσχυση του ΚΚΕ θα οργανωθεί καλύτερα η πάλη και η αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική. Θα γίνεται με καλύτερους όρους η διεκδίκηση τον αιτημάτων μας. Θα δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, που εκφράστηκε στον έναν στον άλλο βαθμό και στις βουλευτικές εκλογές, και εκφράζεται σε πολλά συνδικάτα και άλλους φορείς του μαζικού κινήματος. Για αυτό θέλουμε να σας καλέσουμε να κάνετε το βήμα και να στηρίξετε με την ψήφο σας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη».

«Δεν θέλουμε στην ευρωβουλή διαπραγματευτές για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, θέλουμε εκπροσώπους του λαού που θα υπερασπίζονται τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα. Αυτό το κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΑΜΕ: Όλοι στην απεργία την 1η Μάη, η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία!