Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γιώργος Στεφανάκης: Αποκρουστική η αντιπαράθεση για τα πόθεν έσχες _VIDEO

H ψήφος στο ΚΚΕ δεν μπορεί να παρερμηνευτεί, σημείωσε ο Γιώργος Στεφανάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στο «Attica tv».

Κάλεσε αυτούς που σκέφτονται να απέχουν, να το βγάλουν από το μυαλό τους και να ψηφίσουν το ΚΚΕ, για να εκφραστεί η διαφωνία με την ΕΕ «και προφανώς να μετατραπεί σε δύναμη στους αγώνες που πρέπει να οργανώσουμε το επόμενο διάστημα εμείς οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες και οι επαγγελματίες, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πάρουμε ανάσα»

Χαρακτήρισε αποκρουστική τη συζήτηση για τα πόθεν έσχες των αρχηγών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς «μιλάμε για δύο κόσμους. Αν ακούει ένας εργαζόμενος μία τέτοια συζήτηση, ένας φτωχός αγρότης, ένας μικρός επαγγελματίας θα αηδιάζει. Μιλάμε για δύο κόσμους και για αυτό, κατά τη γνώμη μας, δεν πρέπει να επιλέξουν την αποχή, αλλά να επιλέξουν την καταδίκη μιας τέτοιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, την ώρα που δεν έχουμε να βγάλουμε το μήνα με τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλοι τους».

Υπογράμμισε πως  «μας έταζαν “χρυσά κουτάλια”, μας λέγανε για σύγκλιση μισθών, μας λέγανε για φτηνό ρεύμα με τις ΑΠΕ που μας τα περνάνε τόσα χρόνια και τώρα μας ανακοινώνουν ότι τον Ιούνιο θα έχουμε μέχρι 70% αύξηση. Δεν στήριξαν όλοι μαζί, γιατί δεν έχουμε και μνήμη χρυσόψαρου, το χρηματιστήριο ενέργειας μέσα στο ευρωκοινοβούλιο; δεν στήριξαν την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση του ρεύματος. Το στήριξαν».

Ξεκαθάρισε πως ότι κερδήθηκε από τους εργαζόμενους ήταν από τον αγώνα τους, «καθώς καμιά ΕΕ, καμία κυβέρνηση δεν μας χάρισε τίποτα αλλά αντίθετα, μας τα παίρνουν» και υπενθύμισε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα κόμματα ψήφισαν στην Ευρωβουλή ότι «τα λόμπι είναι συστατικό στοιχείο της ευρωπαϊκής δημοκρατίας». «Για ποια διαφάνεια συζητάμε; Μιλάμε για ένα μηχανισμό των λόμπι που θα χρηματοδοτεί όποιον θα υπηρετεί τα νομοσχέδια που θα κατεβάζει. Γι αυτό πρέπει ο κόσμος να τους καταδικάσει, να ψηφίσει ΚΚΕ και να οργανώσει τον αγώνα του για τα δικά του συμφέροντα χωρίς να αποπροσανατολίζεται από μία τέτοια συζήτηση η οποία δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά αλλού πέρα από το να αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερο αυτά τα κόμματα τα οποία στηρίζουν  αυτή την φοβερή ευρωπαϊκή δημοκρατία των λόμπι».

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter