Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γκώσαμε από την τόση «πρόοδο» που χωράει στα «μέτωπα»…

Όσο περνάνε οι μέρες μετά τις Ευρωεκλογές τόσο «φουντώνουν» τα κάθε είδους παζάρια ανάμεσα σε κόμματα και μηχανισμούς του συστήματος για το πώς θα εξασφαλιστούν οι εναλλακτικοί «πόλοι» διακυβέρνησης σε μια περίοδο που η ΕΕ βρίσκεται σε πολεμική προετοιμασία εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών με την Κίνα, την Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ.

Βασικό «σενάριο» σε αυτά τα παζάρια είναι τα περιβόητα «μέτωπα για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς» (αξίζει να αναφέρουμε ότι ορισμένες άλλες «φωνούλες» του συστήματος, στη χώρα μας και διεθνώς, μιλούν συνειδητά και παραπλανητικά για την ανάγκη αντιμετώπισης των «αντισυστημικών» δυνάμεων…) καθώς και η ανάγκη αναμόρφωσης των «προοδευτικών δυνάμεων», ώστε να αποτελούν «ελκυστική» και αποτελεσματική λύση για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων ομίλων.

Όμως, όσο περνάνε οι μέρες, γίνεται όλο και πιο καθαρό πόση «πρόοδο» χωράνε αυτά τα «μέτωπα». Θα ξεχωρίσουμε 3 ενδεικτικές παρεμβάσεις γύρω από αυτό το ζήτημα.

Υποψήφιος Βουλευτής με το «μέτωπο» της Γαλλίας θα είναι ο Φρανσουά Ολάντ, πρώην πρόεδρος της χώρας! Είναι όντως μια «εξισσοροπητηκή» δύναμη στο «μέτωπο»… Ενσαρκώνει, μάλλον, το «μέσο της διαδρομής» ανάμεσα στους «φιλειρηνιστές» του Μελανσόν, που θέλουν «ειρήνη» ζητώντας «πιο ικανή ΕΕ» να λύνει τις υποθέσεις των ευρωπαϊκών μονοπωλίων με περισσότερη «αυτονομία» από το ΝΑΤΟ. Και αυτούς των «Σοσιαλιστών» που απαιτούν να δοθούν περισσότερα όπλα στο αντιδραστικό καθεστώς του Ζελένσκι. Βλέπετε, ανάμεσα σε άλλα «προοδευτικά» που έκανε στη θητεία του ως πρόεδρος ο Φρ. Ολάντ ήταν και η ιμπεριαλιστική επέμβαση της Γαλλίας στο Μάλι. Μόνο που για αυτή πήρε βραβείο «ειρήνης»! Εξού και η «πρόοδος»…

Βαρυσήμαντη παρέμβαση στις έντονες διεργασίες για την αναμόρφωση της «προοδευτικής παράταξης του τόπου» έκανε με συνέντευξη της στην «Αυγή» και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κάτοχος ρεκόρ ψήφισης μνημονίων (έχει ψηφίσει και τα 3), Θεοδώρα Τζάκρη. Αναφέρθηκε, λοιπόν, στο «όραμα» της για τη «πρόοδο» κάνοντας αναφορά σε παλιότερο «όραμα», του γνωστού για τα «οράματα» του, Στέφανου Κασσελάκη: «το φαντάζεται σαν το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ κι αυτό θεωρήθηκε “αμερικανιά” και λοιδορήθηκε, ωστόσο είναι το μεγάλο ερώτημα που βάζει η Ιστορία εμπρός μας: Μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να τροποποιηθούμε τόσο ριζικά και να γίνουμε τόσο ευρύχωροι; Από εμάς εξαρτάται!». Η αλήθεια είναι πως μόνο ανησυχία προκαλεί η τόση «πρόοδος». Τι να φανταστούμε δηλαδή όταν λέει «μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας» συγκρινόμενη με τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ; Πέρα από το να υπογράφουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην «αυτοάμυνα» θα αρχίσουν να στέλνουν και «εθελοντές» στο πλευρό των κατοχικών δυνάμεων του κράτους-δολοφόνου;

Με την παρέμβαση, του Δημάρχου της Αθήνας, Χάρη Δούκα που σύμφωνα με «αναλύσεις» και δημοσιεύματα δηλώνει «παρών» στις διεργασίες του «προοδευτικού χώρου» δεν έχουμε να πούμε πολλά προς το παρόν. Θα περιμένουμε να ρίξει κατά 5 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία της Αθήνας, όπως είχε δεσμευτεί και μετά θα επανέλθουμε.

Πηγή: 902.gr