Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γλυφάδα: Έδερνε τη γυναίκα του, αυτοκτόνησε όταν έφτασε η αστυνομία

Ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας συνέβη στη Γλυφάδα το οποίο είχε τραγική κατάληξη. Άντρας αυτοπυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη και αφού είχε χτυπήσει τη γυναίκα του.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας άνδρας αυτοκτόνησε, αφού νωρίτερα είχε χτυπήσει την γυναίκα του και έγινε αντιληπτός από περαστικούς αστυνομικούς.

Ειδικότερα, την ώρα που έδερνε την σύζυγό του στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου είναι το σπίτι τους, στην οδό Ικαρίας, περνούσε από το σημείο περιπολία της ΕΛ.ΑΣ. που αντιλήφθηκε το συμβάν και σταμάτησε.

Ο άνδρας πρόλαβε και ανέβηκε στον 4ο όροφο και ταμπουρώθηκε στο διαμέρισμα. Μέχρι να φτάσει στο σημείο ειδικός διαπραγματευτής, ήταν πια αργά. Μόλις η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι τον εντόπισε νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Οι πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι ο αυτόχειρας κακοποιητής είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και μάλιστα είχε την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Τμήμα. Μεταξύ άλλων είχε απασχολήσει τις αρχές για ναρκωτικά, ενώ είχε εμπλακεί και σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σήμερα και ώρα 16.05 αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. διερχόμενοι, κατά την περιπολία τους από δρόμο της Γλυφάδας, άκουσαν φωνασκίες και πλησίασαν προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο. Εκεί ενημερώθηκαν από περίοικους ότι εντός πολυκατοικίας, άντρας ασκούσε σωματική βία σε γυναίκα.

Άμεσα προσέγγισαν την πολυκατοικία, όπου ανέβηκαν στον 4ο όροφο και στη θέα των αστυνομικών ο άνδρας εισήλθε σε διαμέρισμα και κλειδώθηκε, ενώ η τραυματισμένη γυναίκα μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, υπό το συντονισμό και καθοδήγηση του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου μετέβησαν και άλλες αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και σταθμός ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Διαπραγματευτής.

Οι αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν περιμετρικά, προκειμένου να λάβει χώρα επιχείρηση διαπραγμάτευσης, διασφαλίζοντας τον χώρο.

Μετά από Εισαγγελική εντολή και ενώ ο άντρας δεν ανταποκρινόταν, οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου εντόπισαν τον άνδρα νεκρό, με τραύμα από πυροβόλο όπλο.

 

Το “έπος” του Γουέμπλεϊ, αφηγείται ο Αριστείδης Καμάρας