Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γουατεμάλα: Διακόπηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων – Συνεχίζει να μεγαλώνει η μακάβρια λίστα (ΦΩΤΟ)

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων γύρω από το ηφαίστειο Φουέγκο της Γουατεμάλας διακόπηκαν για άλλη μια φορά σήμερα, για λόγους ασφαλείας, τρεις ημέρες μετά την καταστροφική έκρηξη που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 99 ανθρώπους, ενώ ο χρόνος εξαντλείται για να βρεθούν επιζώντες από τους 200 που αγνοούνται.

GUATEMALA2

Οι διασώστες εργάζονται με φρενήρεις ρυθμούς για να εντοπίσουν επιζώντες και θύματα στο σεληνιακό τοπίο που δημιούργησαν η λάβα και η ηφαιστειακή τέφρα. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Conred, Νταβίντ δε Λεόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματούν προσωρινά οι έρευνες και συνέστησε στους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή που παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. GUATEMALA3

“Οι καιρικές συνθήκες και τα ακόμη πυρακτωμένα υπολείμματα στις πληγείσες περιοχές” θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των διασωστών, εξήγησε. “Υπενθυμίζουμε ότι μπορεί να σημειωθούν εκρήξεις στη ζώνη αυτή και η βροχή μπορεί να προκαλέσει κατολισθήσεις λάσπης και τέφρας”, πρόσθεσε. Οι έρευνες μπορεί να ξαναρχίσουν εφόσον βελτιωθούν οι συνθήκες επί του πεδίου.

GUATEMALA7

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των αρχών, από την έκρηξη του ηφαιστείου έχασαν τη ζωή τους 99 άνθρωποι, άλλοι 58 τραυματίστηκαν και 197 αγνοούνται στην κοινότητα Εσκουίντλα και τα περίχωρά της. Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί μόνο 28 από τα θύματα.

Firefighters and police are forced to evacuate a search and rescue effort as the Volcan de Fuego, or "Volcano of Fire," continues to spill out smoke and ash in Escuintla, Guatemala, Monday, June 4, 2018. A fiery volcanic eruption in south-central Guatemala sent lava flowing into rural communities killing dozens. (AP Photo/Oliver de Ros)

GUATEMALA11 GUATEMALA12 GUATEMALA13 GUATEMALA14 GUATEMALA15 GUATEMALA16 GUATEMALA17 GUATEMALA18 GUATEMALA19 GUATEMALA40 GUATEMALA70 GUATEMALLA10 GUATEMALLA41 GUATEMALLA44 GUATEMALLA46 ifaisteio1 ifaisteio2 ifaisteio3 ifaisteio4 ifaisteio5 ifaisteio20