Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τυνησία: Στους 74 ανήλθαν οι νεκροί του ναυαγίου πλεούμενου με μετανάστες

Το Πολε­μι­κό Ναυ­τι­κό της Τυνη­σί­ας περι­συ­νέλ­λε­γε επι­πλέ­ον πτώ­μα­τα, αυξά­νο­ντας σε 74 τον αριθ­μό των νεκρών μετα­να­στών που πνί­γη­καν στο πρό­σφα­το ναυά­γιο ενός πλε­ού­με­νου στα ανοι­χτά της Σφαξ, στην ανα­το­λι­κή Τυνη­σία, σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών της χώρας.

Οι έρευ­νες συνε­χί­ζο­νται για την ανέ­ρευ­ση και άλλων σορών, πρό­σθε­σε το υπουρ­γείο. Η πλειο­ψη­φία των νεκρών ήταν Τυνή­σιοι μετανάστες.

Ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των του ναυα­γί­ου παρα­μέ­νει προ­σω­ρι­νός, καθώς επι­ζώ­ντες έχουν κάνει λόγο για παρου­σία του­λά­χι­στον 180 ανθρώ­πων πάνω στο πλε­ού­με­νο όταν ναυά­γη­σε τη νύχτα του Σαβ­βά­του προς Κυρια­κή στο αρχι­πέ­λα­γος Κερ­κε­νάχ στο ανα­το­λι­κό τμή­μα της χώρας.

Το σκά­φος τους ανε­τρά­πη καθώς είχαν ξεκι­νή­σει το ταξί­δι για να δια­σχί­σουν την Μεσό­γειο με προ­ο­ρι­σμό την Ευρώπη.

Εξη­ντα­ο­χτώ άνθρω­ποι έχουν δια­σω­θεί από το ναυά­γιο, ένα από τα πιο πολύ­νε­κρα του είδους τα τελευ­ταία χρό­νια, και μη κυβερ­νη­τι­κές οργα­νώ­σεις εκφρά­ζουν φόβους ότι ο αριθ­μός των νεκρών θα ξεπε­ρά­σει τους 100.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο