Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Δελής (ΚΚΕ): Πολιτικές ευθύνες για την «απελευθέρωση» των σιδηροδρόμων και το κυνήγι του κέρδους (AUDIO)

Τη συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων για την καθυστερημένη ανάπτυξη του σιδηροδρόμου προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, κατήγγειλε ο Γιάννης Δελής, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Flash 99,4».

Υπογράμμισε ότι πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες συνολικά και δεν μπορεί να φορτωθεί αυτό το έγκλημα μόνο στον σταθμάρχη.

Σημείωσε και τις πολιτικές ευθύνες που υπάρχουν, από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν εδώ και καιρό σχετικές καταγγελίες εργαζομένων και συνδικαλιστών του ΟΣΕ.

Σημείωσε ότι αυτή η κατάσταση είχε ξεκινήσει εδώ και 20-25 χρόνια, με την «απελευθέρωση» των σιδηροδρομικών μεταφορών, με το σπάσιμο του ΟΣΕ σε πολλές εταιρείες, έτσι ώστε τα κερδοφόρα τμήματα να πηγαίνουν στους ιδιώτες και τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα ζημιογόνα να παραμένουν στο κράτος και να τα πληρώνει ο ελληνικός λαός.

Κατήγγειλε πως το κέρδος είναι αυτό που ενδιαφέρει τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι υπολογίζουν το εργασιακό κόστος και γι’ αυτό ούτε προσλαμβάνουν το απαραίτητο προσωπικό, ούτε λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Ερωτηθείς για την υπερκομματική Επιτροπή που εξήγγειλε η κυβέρνηση, σημείωσε πως θα λειτουργήσει όπως όλες οι Επιτροπές, ως εκτονωτικές κινήσεις της διάχυτης θλίψης και κυρίως της οργής που υπάρχει στον κόσμο για την πολύνεκρη τραγωδία.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα