Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γ. Λαμπρούλης: Εργαλείο για τα κέρδη των ομίλων σε Τουρισμό και Μεταφορές το «πράσινο πιστοποιητικό» 

Πυξίδα του πιστοποιητικού Covid είναι η διασφάλιση των αναγκών για κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στον Τουρισμό και τις Μεταφορές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το «Ψηφιακό Πιστοποιητικού COVID-19».

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου,, όπως έκανε και στην Ευρωβουλή, και ο Γιώργος Λαμπρούλης σημείωσε πως το πιστοποιητικό αξιοποιείται και σαν πρόσχημα για να μη θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, για τη μη τήρηση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και για τη χαλάρωση των μέτρων στα σύνορα. Πρόσθεσε ότι όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο που η επιστήμη δεν έχει απαντήσει αν ο εμβολιασμός εμποδίζει τη μετάδοση του κορονοϊού.

«Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ αποκάλυψε κυνικά ότι δεν είναι μέτρο προστασίας κατά του κορονοϊού ενώ μίλησε και για επιπλέον κινδύνους που υπάρχουν αν ταξιδεύουν οι πολίτες ελεύθερα. Σε καμία περίπτωση το πιστοποιητικό δεν διασφαλίζει τους υπαρκτούς κινδύνους για αναζωπύρωση της κρίσης», είπε ο κ. Λαμπρούλης και συμπλήρωσε: «Πυξίδα του ψηφιακού πιστοποιητικού είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θησαυρίζουν στις πλάτες του λαού. Η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων και η χαλάρωσή τους στα σύνορα, ήταν πάγιο αίτημα των τουριστικών επιχειρήσεων», υπογράμμισε.

Έκανε εκτενή αναφορά στο «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα έχουν νέες δυνατότητες οι επιχειρηματίες στην Υγεία να θησαυρίσουν στις πλάτες του λαού στο έδαφος των ελλείψεων του δημόσιου συστήματος Υγείας για τις οποίες υπάρχουν διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες. Πρόσθεσε ότι θα επιδεινωθούν οι όροι πρόληψης, περίθαλψης και αποκατάστασης της υγείας του λαού και πως προβάλλεται σαν λύση η αιτία που δημιουργεί και διογκώνει τα προβλήματα στην Υγεία.

Επίσης, για το πιστοποιητικό Covid ανέφερε ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό μηχανισμό ηλεκτρονικού φακελώματος με αξιοποίηση ιατρικών και άλλων δεδομένων από τα κράτη και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα