Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήλωση υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τη ρατσιστική επίθεση κατά προσφυγόπουλων στην Κόνιτσα

Κοινή δήλωση καταγγελίας της φασιστικής επίθεσης εναντίον πέντε ανήλικων προσφυγόπουλων εξέδωσαν οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιώργος Πρέντζας, για την Περιφέρεια Ηπείρου, Όλυ Τσουμάνη, για το Δήμο Ιωαννίνων και Τάκης Σδούκος, για το Δήμο Κόνιτσας, που μεταξύ άλλων αναδεικνύει και τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, τονίζοντας ότι ο ίδιος ο δήμαρχος, παρά τις καταδικαστικές δηλώσεις, αποφεύγει να χαρακτηρίσει τους δράστες ως φασίστες και κάνει λόγο για «απαράδεκτους».

Στη δήλωσή τους, μεταξύ άλλων, αναφέρουν:

«Τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν έκφραση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους που καλλιεργείται από διάφορες φασιστικές ομάδες και την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. “Αέρα στα πανιά τους” δίνει η ανοχή της ελληνικής κυβέρνησης που συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ, φωτογραφιζόταν πλάι – πλάι με χρυσαυγίτες βουλευτές, που με τις τελευταίες αποφάσεις τούς “ρίχνει στα μαλακά” παρότι υπόδικοι. Ευθύνη φέρουν και τα άλλα αστικά κόμματα που συμφωνούν με την ΕΕ και τις αποφάσεις της, όπως αυτή μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας που κρατά εγκλωβισμένους στη χώρα μας χιλιάδες πρόσφυγες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη δράση των εγκληματικών φασιστικών ομάδων και των άλλων δυνάμεων που καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος ανάμεσα στους λαούς.

Να βάλουν στο στόχο την πραγματική αιτία για τα κοινά μας βάσανα, το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Να δυναμώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη, τον αγώνα για να μη “σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαΐ”, για απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις. Για το συνολικό απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών που το επιθυμούν από την Ελλάδα».

Κόνιτσα: Ρατσιστική επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον προσφυγόπουλων