Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Νέο ειδικό τέλος-χαράτσι επιβάλλει στους δημότες η διοίκηση Καϊτεζίδη

Το γεγονός ότι η διοίκηση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη πρωτοπορεί στην επιβολή ειδικών τελών υπογραμμίζει σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη, καταγγέλλοντας το νέο ειδικό τέλος- «χαράτσι»- που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να φορτώσει στις τσέπες των δημοτών.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 9/12/2019 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η επιβολή ειδικού τέλους 0,45 ευρώ ανά τ.μ. για την «συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου» που περιλαμβάνεται εντός των ορίων του δήμου. Θυμίζεται ότι το 2011, σε ανάλογη απόφαση της, η διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη είχε αποφασίσει την επιβολή ειδικού τέλους για τα σχολεία (!) επιβαρύνοντας και τότε τις τσέπες των- ήδη βαριά φορολογούμενων  από το κράτος – δημοτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη έχει ως εξής:

Με βάση την χθεσινή απόφαση (Δευτέρα 9/12/2019) οι δημότες Πυλαίας Χορτιάτη θα κληθούν να πληρώσουν 0,45 ευρώ/τ.μ. ετησίως για τους δρόμους τους οποίους έχουν ήδη χρυσοπληρώσει πολλαπλώς μέσω της κρατικής φορολογίας! Δηλαδή, για ενα σπίτι 100 τ.μ, ο δημότης θα επιβαρυνθεί με ενα επιπλέον χαράτσι 45 ευρώ, το οποίο θα έρθει να προστεθεί στην ήδη βαρύτατη φοροαφαίμαξη του λαού από την κυβέρνηση.

Για άλλη μια φορά η διοίκηση Καϊτεζίδη αποδεικνύει ότι πρωτοπορεί στην επιβολή ειδικών τελών. Μετά το ειδικό τέλος για την ανέγερση και συντήρηση σχολείων ήρθε το τέλος για την συντήρηση του οδικού δικτύου! Αντί να διεκδικήσουν την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος, προτιμούν να απευθύνονται στις τσέπες των δημοτών προωθώντας την έννοια της ανταποδοτικότητας.

Αναρωτιέται κανείς ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της διοίκησης του κ.Καϊτεζίδη και τι άλλο ειδικό τέλος-χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες…

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης καταψηφίσαμε την επιβολή ειδικού τέλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες, τους μαζικούς φορείς, συνολικά το λαό του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη να μην συναινέσει σε αυτήν την πολιτική. Αντίθετα, να απαιτήσει την κατάργηση κάθε είδους τοπικής, άμεσης ή έμμεσης, φορολογίας, ανταποδοτικών και άλλων τελών που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.