Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βίαιη επίθεση της κυβέρνησης ΝΔ κατά των υγειονομικών — Τραυματίστηκε ο Ηλίας Σιώρας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Ούτε ο αστυ­νο­μι­κό κλοιός κατά­φε­ρε να ανα­χαι­τί­σει την απο­φα­σι­στι­κή στά­ση των υγειο­νο­μι­κών, στην Αίγλη του Ζαπ­πεί­ου για να εμπο­δί­σει την πορεία των συγκε­ντρω­μέ­νων και την πρό­θε­σή τους να παρέμ­βουν σε ημε­ρί­δα του ΠΙΣ για τις ΣΔΙΤ.

Έξω από την αίθου­σα όπου διε­ξα­γό­ταν η ημε­ρί­δα είχαν συγκε­ντρω­θεί για­τροί της ΟΕΝΓΕ, στο πλαί­σιο στά­σης εργα­σί­ας που πραγ­μα­το­ποιούν σήμε­ρα από τις 9:00 έως τις 15:00 στα νοσο­κο­μεία της Αττι­κής, αντι­δρώ­ντας μαζί με την ΠΟΕΔΗΝ στις Συμπρά­ξεις Δημο­σί­ου και Ιδιω­τι­κού Τομέα στην παρο­χή υπη­ρε­σιών υγείας.

Στην προ­σπά­θεια των συγκε­ντρω­μέ­νων να εισέλ­θουν στην αίθου­σα παρε­νέ­βη­σαν άνδρες των ΜΑΤ και με τη χρή­ση δακρυ­γό­νων επι­χεί­ρη­σαν να τους εμπο­δί­σουν. Προ­κλή­θη­καν μικρο­ε­πει­σό­δια, κατά τη διάρ­κεια των οποί­ων τραυ­μα­τί­στη­κε ελα­φρά στα μάτια ο πρό­ε­δρος των εργα­ζο­μέ­νων στον νοσο­κο­μείο «Ευαγ­γε­λι­σμός», Ηλί­ας Σίωρας.

Τελι­κά, οι συγκε­ντρω­μέ­νοι κατά­φε­ραν να μπουν στην αίθου­σα στην οποία είχε αρχί­σει η ημε­ρί­δα του ΠΙΣ, δήλω­σαν ότι ο χώρος τελεί υπό κατά­λη­ψη και αξί­ω­σαν να στα­μα­τή­σει η ημε­ρί­δα φωνά­ζο­ντας «τα νοσο­κο­μεία πλή­ρω­σε ο λαός, δεν τα παζα­ρεύ­ου­με για χάρη κανενός».

Από την αίθου­σα απο­χώ­ρη­σε ο βου­λευ­τής και τομε­άρ­χης Υγεί­ας της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, Βασί­λης Οικο­νό­μου, ενώ οι συγκε­ντρω­μέ­νοι που κατέ­λα­βαν τον χώρο παρα­μέ­νουν σε αυτόν και η ημε­ρί­δα διακόπηκε.

Οι νοσο­κο­μεια­κοί για­τροί επι­σή­μα­ναν πως «η ηγε­σία του ΠΙΣ πρω­το­στα­τεί στην προ­ώ­θη­ση των κυβερ­νη­τι­κών σχε­δια­σμών για την πλή­ρη υπο­τα­γή της δημό­σιας υγεί­ας στην άγρια κερ­δο­σκο­πία με όχη­μα τις ΣΔΙΤ», όπως ανα­φέ­ρει η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών Ελλά­δας (ΟΕΝΓΕ).

«Δεν θα επι­τρέ­ψου­με την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση της Υγεί­ας που ορα­μα­τί­ζο­νται κάποιοι φορείς της Υγεί­ας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παί­ζουν τον ρόλο του “λαγού” στις εκά­στο­τε κυβερ­νή­σεις», σημειώ­νει η ΠΟΕΔΗΝ. «Αιτία πολέ­μου» είναι για την Ομο­σπον­δία «η δυνα­τό­τη­τα εργα­σί­ας ιδιω­τών για­τρών στα νοσο­κο­μεία, η εγκα­τά­στα­ση ιατρο­τε­χνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού από ιδιω­τι­κές εται­ρί­ες στα νοσο­κο­μεία, η μετα­τρο­πή της νομι­κής μορ­φής των νοσο­κο­μεί­ων από Νομι­κά Πρό­σω­πα Δημο­σί­ου Δικαί­ου σε οτι­δή­πο­τε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώ­νυ­μες Εταιρείες)».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βίαιη επίθεση της κυβέρνησης της ΝΔ εναντίον της κινητοποίηση των υγειονομικών

Το ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει την βίαιη επί­θε­ση της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ ενα­ντί­ον της κινη­το­ποί­η­σης των για­τρών, υγειο­νο­μι­κών που δια­μαρ­τύ­ρο­νται για την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της υγείας.
Σήμε­ρα, Τετάρ­τη 11 Δεκεμ­βρί­ου στην κινη­το­ποί­η­ση της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Νοσο­κο­μεια­κών Για­τρών ενά­ντια στη φιέ­στα που πραγ­μα­το­ποιεί η ηγε­σία του Πανελ­λή­νιου Ιατρι­κού Συλ­λό­γου, η κυβέρ­νη­ση προ­χώ­ρη­σε σε βίαιη επί­θε­ση με ΜΑΤ και χρή­ση χημι­κών ενα­ντί­ον των νοσο­κο­μεια­κών για­τρών, υγειο­νο­μι­κών, εργα­ζο­μέ­νων στην υγεία.

Στην επί­θε­ση τους τα ΜΑΤ τραυ­μά­τι­σαν για­τρούς, υγειο­νο­μι­κούς, εργα­ζό­με­νους για να υπε­ρα­σπι­στούν την πολι­τι­κή που ιδιω­τι­κο­ποιεί την υγεία και την μετα­τρέ­πει σε εμπόρευμα.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Το ΠΑΜΕ και τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα βρί­σκο­νται στο πλευ­ρό των για­τρών που αγω­νί­ζο­νται για απο­κλει­στι­κά δημό­σια δωρε­άν υγεία για όλους, για όλο τον λαό.

Η υγεία είναι Κοι­νω­νι­κό Αγα­θό. Δε θα επι­τρέ­ψου­με την ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της

giatroi 3 giatroi 4 giatroi1 giatroi2 giatroi5 giatroi6 giatroi7 giatroi8

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο