Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Νέο ειδικό τέλος-χαράτσι επιβάλλει στους δημότες η διοίκηση Καϊτεζίδη

Το γεγο­νός ότι η διοί­κη­ση του δημάρ­χου Ιγνά­τιου Καϊ­τε­ζί­δη πρω­το­πο­ρεί στην επι­βο­λή ειδι­κών τελών υπο­γραμ­μί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση της η Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη, καταγ­γέλ­λο­ντας το νέο ειδι­κό τέλος- «χαρά­τσι»- που το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο απο­φά­σι­σε να φορ­τώ­σει στις τσέ­πες των δημοτών.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Δευ­τέ­ρας 9/12/2019 απο­φα­σί­στη­κε κατά πλειο­ψη­φία η επι­βο­λή ειδι­κού τέλους 0,45 ευρώ ανά τ.μ. για την «συντή­ρη­ση και βελ­τί­ω­ση του οδι­κού δικτύ­ου» που περι­λαμ­βά­νε­ται εντός των ορί­ων του δήμου. Θυμί­ζε­ται ότι το 2011, σε ανά­λο­γη από­φα­ση της, η διοί­κη­ση του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη είχε απο­φα­σί­σει την επι­βο­λή ειδι­κού τέλους για τα σχο­λεία (!) επι­βα­ρύ­νο­ντας και τότε τις τσέ­πες των- ήδη βαριά φορο­λο­γού­με­νων  από το κρά­τος — δημοτών.

Ολό­κλη­ρη η ανα­κοί­νω­ση της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη έχει ως εξής:

Με βάση την χθε­σι­νή από­φα­ση (Δευ­τέ­ρα 9/12/2019) οι δημό­τες Πυλαί­ας Χορ­τιά­τη θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν 0,45 ευρώ/τ.μ. ετη­σί­ως για τους δρό­μους τους οποί­ους έχουν ήδη χρυ­σο­πλη­ρώ­σει πολ­λα­πλώς μέσω της κρα­τι­κής φορο­λο­γί­ας! Δηλα­δή, για ενα σπί­τι 100 τ.μ, ο δημό­της θα επι­βα­ρυν­θεί με ενα επι­πλέ­ον χαρά­τσι 45 ευρώ, το οποίο θα έρθει να προ­στε­θεί στην ήδη βαρύ­τα­τη φορο­α­φαί­μα­ξη του λαού από την κυβέρνηση.

Για άλλη μια φορά η διοί­κη­ση Καϊ­τε­ζί­δη απο­δει­κνύ­ει ότι πρω­το­πο­ρεί στην επι­βο­λή ειδι­κών τελών. Μετά το ειδι­κό τέλος για την ανέ­γερ­ση και συντή­ρη­ση σχο­λεί­ων ήρθε το τέλος για την συντή­ρη­ση του οδι­κού δικτύ­ου! Αντί να διεκ­δι­κή­σουν την ανα­γκαία χρη­μα­το­δό­τη­ση από το κρά­τος, προ­τι­μούν να απευ­θύ­νο­νται στις τσέ­πες των δημο­τών προ­ω­θώ­ντας την έννοια της ανταποδοτικότητας.

Ανα­ρω­τιέ­ται κανείς ποιο θα είναι το επό­με­νο βήμα της διοί­κη­σης του κ.Καϊτεζίδη και τι άλλο ειδι­κό τέλος-χαρά­τσι θα κλη­θούν να πλη­ρώ­σουν οι δημότες…

Οι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης κατα­ψη­φί­σα­με την επι­βο­λή ειδι­κού τέλους.

Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, τους μαζι­κούς φορείς, συνο­λι­κά το λαό του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη να μην συναι­νέ­σει σε αυτήν την πολι­τι­κή. Αντί­θε­τα, να απαι­τή­σει την κατάρ­γη­ση κάθε είδους τοπι­κής, άμε­σης ή έμμε­σης, φορο­λο­γί­ας, αντα­πο­δο­τι­κών και άλλων τελών που χτυ­πά­νε το λαϊ­κό εισόδημα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο