Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο κύκλος των σχολιασμών των καταθέσεων των μαρτύρων για τη δολοφονία Φύσσα, των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλιεργατών, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής τόνισαν ότι από όλες τις καταθέσεις, φίλων του μουσικού, αυτοπτών, καταστηματαρχών και αστυνομικών, εκείνο που προκύπτει είναι πως ο Παύλος Φύσσας και οι φίλοι του αργά τη νύχτα της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 δέχθηκαν μια οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής που συγκροτήθηκε εκείνο το βράδυ για να χτυπήσει… «Έχουμε κομβόι από μηχανάκια και αμάξια από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής Νίκαιας στο “Κοράλλι” και όλα αυτά μέσα σε 25 λεπτά. Όλα ήταν πολύ καλά οργανωμένα εκείνο το βράδυ. Ό,τι κινήθηκε εκείνο το βράδυ, σφάχτηκε. Το μόνο που πήγε στραβά ήταν ότι είχαμε σύλληψη», ανέφερε η Χρ. Παπαδοπούλου.

Ο Αργ. Συρίγος επισήμανε πως οι περιγραφές για τη σκηνή της δολοφονίας αναφέρονται σε άτομα που «άνοιξαν» τον κλοιό που είχαν κάνει στον μουσικό για να περάσει ο Ρουπακιάς, ενώ η Μαρ. Δαλιάνη είπε πως όλοι οι μάρτυρες, φίλοι του Φύσσα, περαστικοί που βρέθηκαν στο σημείο, οι δύο φοιτήτριες που είδαν τη δολοφονία, οι καταστηματάρχες, θεωρήθηκαν αναξιόπιστοι από την υπεράσπιση. Όπως τόνισε, από τις καταθέσεις προκύπτει ένα ενιαίο περιστατικό.

Ο Θεοδ. Θεοδωρόπουλος υπογράμμισε: «Ο Ρουπακιάς είναι περαστικός από την ΧΑ όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση ή είναι μέλος των ταγμάτων εφόδου; Η καταδικαστική απόφαση λέει ότι ο Ρουπακιάς δεν έδρασε μόνος του. Κανένας από τους δύο συγκεκριμένους κατηγορούμενους που ήταν στο καφέ δεν είπε ότι τους είπαν κάτι μέσα στο “Κοράλλι”. Σε κάθε περίπτωση, ερωτώμενοι οι μάρτυρες εάν ειπώθηκε κάτι, και να το δεχτώ εγώ ως κίνητρο, ποιοι το άκουσαν αυτό; Ήταν μήπως εκεί ο Ρουπακιάς; Ήταν μήπως εκεί οι πενήντα για να το ακούσουν και να προσβληθούν; Δεν ήταν… Πήγαν εκεί. Να δούμε ποιοι πήγαν εκεί. Βρέθηκαν στα γραφεία κάποιας Τοπικής; Γιατί οι φίλοι του Φύσσα ήταν 500 μέτρα μακριά, δεν πήγαν από τα Πατήσια, το Αιγάλεω, το Μοσχάτο. Αυτοί άφησαν τις οικογένειές τους, τους φίλους του δεν ξέρω, στις 12 τη νύχτα… Είναι σαφές πως επεισόδιο δεν υπήρξε».

Ο συνήγορος πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται από όλα αυτά ότι δεν ήταν διαφορά ενός προς ένα όπως υποστηρίζει η υπεράσπιση. Αν σε μια ταβέρνα, κάποιος σκοτώσει κάποιον, ευθύνεται το κόμμα; Αυτό έγινε δηλαδή; Μόνος του πήγε εκεί ο Ρουπακιάς; Αποδεικνύεται πλήρως ότι το έγκλημα αυτό ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας είτε στοχοποιήθηκε ο Φύσσας εκείνη την ημέρα διότι ανήκει στους εχθρούς, όπως ο Αντίοχος στην Πάτρα. Η περίοδος εκείνη ήταν μία σημαντική περίοδος. Στις 12 Σεπτέμβρη είχε γίνει η επίθεση στο ΠΑΜΕ και τότε έλεγαν ότι ψεύδονται. Στις 15 έχουμε τα επεισόδια στον Μελιγαλά και μετά έχουμε αυτό. (…) Αυτά αποδεικνύουν ότι πρόκειται για έγκλημα της ΧΑ».

Ο Θαν. Καμπαγιάννης επισήμανε ότι «οι καταθέσεις των αστυνομικών έχουν ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αποδείχθηκε ότι η δολοφονία έγινε παρόντων των αστυνομικών και αυτό είναι πειθαρχικά έως και ποινικά ελεγκτέο και γι’ αυτό οι αστυνομικοί προσπαθούν αυτό να το λειάνουν. Όλοι οι τρίτοι μάρτυρες, όμως, καταθέτουν ότι ήταν παρόντες οι αστυνομικοί. Φαίνονται αυτά και από τις διαβιβάσεις…».

Ο Κ. Σκαρμέας ανέφερε ότι «όλοι συμφωνούν ότι μιλάμε για μια ομάδα αντρών νεαρής ή μέσης ηλικίας, με ομοιόμορφη ενδυμασία και οπλισμό. Πάντα πολλοί εναντίον λίγων και αυτό είναι σημαντικό γιατί έτσι είναι όλες οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, περιμένουν να γίνουν πολλοί για να επιτεθούν».

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των σχολιασμών, ο Κ. Παπαδάκης στάθηκε στις καταθέσεις της οικογένειας Φύσσα πως «αυτό το οποίο κατά δήλωσή τους είπε ο γιατρός στο νοσοκομείο, ότι το τραύμα ήταν επαγγελματικό και ότι ακόμη κι αν μαχαιρωνόταν έξω από το νοσοκομείο, δεν θα προλάβαιναν να τον σώσουν»….

Πηγή: 902.gr