Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δεν πιάνει τόπο…

Την αρνητική στάση των Ελλήνων και όχι μόνο για την περαιτέρω αποστολή «αμυντικού υλικού» στην Ουκρανία καταγράφει δημοσκόπηση σε 15 χώρες της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, το 53% τον ερωτηθέντων στην Ελλάδα αντιτίθεται σε νέα αύξηση των πολεμικών προμηθειών προς τον ουκρανικό στρατό. Φαίνεται πως δεν πιάνουν και τόσο …τόπο οι τόνοι ευρωατλαντικής προπαγάνδας που συνοδεύουν τους τόνους στρατιωτικού υλικού και τα δισεκατομμύρια που ήδη παρέχουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, στην Ουκρανία.

Εξάλλου, οι ίδιες οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν σε όλο και περισσότερους πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένα κομμάτι των ευρύτερων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που συσσωρεύουν κινδύνους για τους λαούς και ανάβουν φωτιές σε πολλά σημεία του χάρτη όπως στη Μ. Ανατολή και αλλού.

Την ίδια ώρα, είναι αντιληπτό πως η στροφή στην πολεμική οικονομία της ΕΕ, που περιλαμβάνει φυσικά την αύξηση των πολεμικών «αμυντικών» δαπανών, αποτελεί χρυσωρυχείο για τους επιχειρηματικούς ομίλους και νέα πληγή για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Σε κάθε περίπτωση αναδεικνύεται όλο και περισσότερο το γνήσιο λαϊκό αίσθημα ενάντια στην πολιτική εμπλοκής της Ελλάδας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΝΑΤΟ – ΕΕ, στην οποία συμφωνούν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα.

Αυτό το αίσθημα χρειάζεται να τροφοδοτήσει την ενεργή συμμετοχή, μαζί με το ΚΚΕ, που εξαρχής κάλεσε τον λαό να μην επιλέξει στρατόπεδο ιμπερια-ληστών, σε μαζικούς αγώνες ενάντια στην πολεμική και την κάθε είδους εμπλοκή της χώρας, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, να μην υπάρχει κανένας αξιωματικός και φαντάρος εκτός συνόρων.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Ατέχνως Καλές Διακοπές