Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δε με ενόχλησαν Τσιτσιπάς, Κωστόπουλος, Ντουμπάι…

Σχόλιο Ηρακλής Κακαβάνης //

Μπαταχτσήδες, κομπιναδόρους και καραγκιόζηδες (με τη χυδαία εκδοχή του όρου, τον ξεπουλημένο και χωρίς τσίπα) τούτο το σύστημα τους γεννά και τους θρέφει, μόνο που κάποιοι είναι …άτυχοι και θυσιάζονται για να εξαγνιστεί το σύστημα ή τους ξεβράζει σε …άγονες στεριές αδέκαρους.  Είτε τους λένε Κωσκωτάδες, Φλώρους, Κωστόπουλος …

Και την ώρα που οι άλλοι οι πληβείοι δυστυχούν και υποφέρουν οι «εκλεκτοί» με τον κυνισμό της τάξης που τους θρέφει θεωρούν αυτονόητο ότι μπορούν να κοκορεύονται για τον κοσμοπολιτισμό και την κοσμικότητά τους . Επιλέγουν να μπανιαρίζονται και να λιάζονται στη Μύκονο πληρώνοντας όσο το ετήσιο εισόδημα εργαζόμενου, να φωτογραφίζονται στη Σαντορίνη και να εκδράμουν σε προορισμούς που υπόσχονται …καλοπέραση.

Από κοντά και οι «διακριθέντες» από το χώρο του αθλητισμού, του θεάματος κλπ οι οποίοι θεωρούν τη διάκρισή τους ως το εισιτήριο στην κοσμικότητα, την πολυτέλεια τον κοσμοπολιτισμό.

Δε με ενόχλησαν Τσιτσιπάς, Κωστόπουλος, η γκλαμουριά, το Ντουμπάι και τα αντίστοιχα Μυκονιάτικα πάρτι… Με ενοχλεί το σύστημα που τους θρέφει, που επιφυλάσσει την ανέχεια και τη δυστυχία για τους πολλούς, το σύστημα που με κάνει να ντρέπομαι όταν βλέπω μάνες να μην έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους, που οδηγεί άνεργους ή μικρέμπορους θύματα της κρίσης στο απονενοημένο…

ΥΓ: Θεωρώ άστοχη την κριτική στον Στ. Κορκολή, ο οποίος  σε μια στιγμή δύσκολη για τους μουσικούς πήγε κάπου να δουλέψει – ασχέτως αν συμφωνώ ή διαφωνώ με αυτού του είδους τη διασκέδαση.

belogiannis ploumpidis banner