Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πίσω από αυτό το επικίνδυνο σύστημα Υγείας βρίσκονται οι κατευθύνσεις της ΕΕ που υλοποιούν όλα τα άλλα κόμματα

Με αναφορά στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, που «διαδήλωσαν ενάντια στο αίσχος των απογευματινών χειρουργείων», ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στα νοσοκομεία.

Αναφερόμενος στους ογκολογικούς ασθενείς ή σε έκτακτα περιστατικά αναρωτήθηκε «τι άλλη επιλογή είχαν αυτοί οι ασθενείς από το να βάλουν το χέρι στην τσέπη» και «τι επιλογή έχουν οι ασθενείς που δεν έχουν χρήματα».

Αντίθετα, ο υπουργός Υγείας επέλεξε να περάσει την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας παρέα με τον Ισραηλινό ομόλογό του, είπε ο Δ. Κουτσούμπας, στηλιτεύοντας τη στήριξη που παρέχουν ο Αδ. Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του στο κράτος-δολοφόνο. Μάλιστα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατέθεσε στα πρακτικά φωτογραφία από το ισοπεδωμένο Νοσοκομείο «Αλ Σίφα», στη Λωρίδα της Γάζας, όπου σφαγιάστηκαν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και στις υπόλοιπες αντιδραστικές αλλαγές που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, κατέστησε σαφές πως βρίσκονται σε πλήρη διάσταση με τους ασθενείς και με την πλειοψηφία των υγειονομικών. Ανέδειξε δε τα «σάπια υλικά» από τα οποία αποτελείται η ανάπτυξή τους, κάνοντας λόγο για «άθλιο έως επικίνδυνο σύστημα Υγείας» που σώζεται κάπως χάρη στην αυτοθυσία των υγειονομικών.

Όπως εξήγησε, πίσω από κάθε τέτοιο αντιδραστικό νομοθέτημα βρίσκονται οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υλοποιούν οι κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης και έχουν διαμορφώσει μαζί όλα τα άλλα κόμματα. «Η ουσία της πολιτικής σας γράφει ΕΕ», είπε, καλώντας τον ελληνικό λαό να δώσει κατάλληλη απάντηση στην ΕΕ και στα κόμματα της στις ευρωεκλογές. Άλλωστε, το ΚΚΕ αντιπαλεύει αυτή την πολιτική μέσα στη Βουλή, μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον αγώνα, όπως ανέφερε. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει συμμάχους τα άλλα κόμματα σε αυτή την πολιτική γιατί τους ενώνουν οι κατευθύνεις της ΕΕ, ο ίδιος ο καημός της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε πως η οργανωμένη αγωνιστική δράση των εργαζομένων, μαζί με τη στήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος μπορεί όχι μόνο να βάλει φρένο, αλλά να διαμορφώσει τους όρους για να έρθουν τα πάνω κάτω.

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην πολύπαθη Θεσσαλία, μετέφερε την κραυγή αγωνίας και τα αιτήματα των πλημμυροπαθών και των σεισμόπληκτων.

(Πηγή: 902)