Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοκρατικά… ευτράπελα Αντιδράσεις οπλισμένων (;) οπαδών του Τραμπ – Ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων

Η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος από τον Ντόναλντ Τραμπ σε πολιτείες που είδε το προβάδισμά του να εξανεμίζεται και να βγαίνει νικητής ο Τζο Μπάιντεν έχει προκαλέσει συγκεντρώσεις υποστηρικτών του οι οποίοι απαιτούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων!!!

Την ώρα που η  καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στην κεντρική συνοικία, Maricopa της Αριζόνα -όπου ο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα – πολλοί οπαδοί του Τραμπ που φορούσαν καπέλα «Make America Great Again» συγκεντρώθηκαν έξω από εκλογικό τμήμα, κρατώντας πινακίδες που αναπαρήγαγαν τις κατηγορίες περί απάτης.

Κάποιοι ήταν οπλισμένοι, σύμφωνα με τοπικούς δημοσιογράφους.

Αστυνομικοί της κομητείας έχουν εισέλθει στο εκλογικό τμήμα καθώς το συγκεντρωμένο πλήθος συνεχίζει να αυξάνεται.

Την ίδια ώρα στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν ομάδα διαδηλωτών ζητούσε από τους ανθρώπους που μετρούσαν τις ψήφους να σταματήσουν, εισβάλλοντας μέσα στο εκλογικό κέντρο. Πολύ κοντά υπήρχαν μάλιστα και διαδηλωτές που φωνάζουν για το αντίθετο, δηλαδή να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι.

Παρόμοια κατάσταση καταγράφηκε και στο Φοίνιξ, σε μία ιδιαίτερα πολωμένη ατμόσφαιρα στις ΗΠΑ μετά την απόφαση Τραμπ να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα των εκλογών, προσφεύγοντας στα δικαστήρια.

Φανταστείτε όλα αυτά, μαζί με τα ευτράπελα των προηγούμενων ημερών, να συνέβαιναν σε οποιαδηποτε άλλη χώρα. Στην Κύβα, στη Βενεζουέλα ή στη Βολιβία για παράδειγμα…

Θα είχαν κινητοποιηθεί όλοι οι διεθνείς οργανισμοί, θα είχαν αναλάβει δράση τα «έγκυρα» διεθνή ΜΜΕ, και εν μια νυκτί θα εμφανιζόταν χιλιάδες ακάουντ που θα τιτίβιζαν ακατάπαυστα…
Σήμερα όμως όλοι περιμένουμε με αγωνία ποιος θα είναι ο νέος πλανητάρχης. Κουβέντα για ένα από τα πιο νόθα εκλογικά συστήματα που είναι δομημένο έτσι ώστε να μπορεί να ελεγχθεί ποιος θα είναι πρόεδρος, γιατί καμιά φορά μπορεί ο λαός να κάνει την έκπληξη.

Για την ιστορία να θυμίσω το πρόσφατο παράδειγμα της Βολιβίας. Πριν ένα χρόνο έγιναν εκλογές, το κόμμα του Μοράλες κέρδισε με άνεση κάτι που δεν άρεσε στους σερίφηδες. Έτσι ανέλαβαν τα ανδρείκειλα να αμφισβητήσουν το αποτέλεσμα και πραξικοπηματικά να καταλάβουν την εξουσία. Ανέλαβαν να κάνουν «αδιάβλητες» εκλογές. Τις έκαναν και η κάλπη έβγαλε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, όπως ένα χρόνο πριν…

Βολιβίες θα υπάρξουν και άλλες, σε όλες τις ηπείρους, ασχέτως ποιος θα είναι ο ένοικος του Λευκού Οίκοι,. Όπως υπήρξαν και δεκάδες δικτατορικά καθεστώτα που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν.