Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία Άλκη: Δύο ακόμη συλλήψεις – Συνολικά έξι – Αναζητούνται άλλοι τέσσερις

Σε συλλήψεις έξι εμπλεκόμενων στη δολοφονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη Καμπανό προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό από της ΕΛ.ΑΣ. ότι συνελήφθησαν ακόμη τέσσερα άτομα, εκτός από τον 23χρονο που κρατείται από την Τετάρτη. Δύο ακόμη άτομα συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 19 και 20 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, σήμερα εκδόθηκαν συνολικά δέκα εντάλματα σύλληψης και εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ήδη έξι εκ των εμπλεκομένων. Ταυτοποιήθηκαν άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο απολογείται ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Έρευνες στην Αλβανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα δέκα εντάλματα που εκδόθηκαν είναι σε βάρος του 20χρονου που φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία.

Στους 10 διωκόμενους, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, συγκαταλέγεται και ένας ακόμη Αλβανός που είχε κατηγορηθεί για την επίθεση τον Μάρτιο του 2019, πέρα από τον 20χρονο ο οποίος φέρεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Εκφράζονται φόβοι ότι και ο συγκεκριμένος ύποπτος ενδέχεται να έχει διαφύγει στη γειτονική χώρα.

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Οικονόμου ανέφερε ότι «αν κάποιος διέφυγε υπάρχουν συγκεκριμένες δικονομικές διαδικασίες για την κίνηση όλων εκείνων των διαδικασιών για να λογοδοτήσει ο κάθε δράστης στη δικαιοσύνη».

Εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο

Στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκε και το δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες της επίθεσης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Το όχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, βρισκόταν κρυμμένο σε γκαράζ.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα