Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δυναμική κινητοποίηση με πορεία των μαθητών στην Καισαριανή

Στους δρόμους οι μαθητές σε όλη τη χώρα έσπασαν με τρόπο εκκωφαντικό την τρομοκρατία της κυβέρνησης και των μηχανισμών της συνεχίζοντας τον αγώνα για σχολεία ασφαλή και στο πλευρό τους εκπαιδευτικοί και λαϊκή οικογένεια που τάσσονται με τα δίκαια αιτήματά τους.

Μοναδικός ο τρόπος που χτες στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, μία μέρα μετά τις απειλές της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης, χιλιάδες μαθητές που στο πλευρό τους είχαν φοιτητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, δήλωσαν ξεκάθαρα «Δεν τρομοκρατούμαστε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για ασφαλή, ανοιχτά σχολεία!».

Έδωσαν έτσι την καλύτερη απάντηση σε μια κυβέρνηση που δεν ικανοποίησε ούτε ένα αίτημα των μαθητών, αλλά αντίθετα επιστράτευσε κάθε μέσο προκειμένου να εκβιάσει μαθητές και γονείς ώστε να τους αναγκάσει να «σκύψουν» το κεφάλι και να παίξουν τη ζωή τους κορόνα – γράμματα, συνεχίζοντας τα μαθήματα σε σχολεία – υγειονομικές βόμβες.

Το μήνυμα σαφές. Και το πήραν από τα πρώτα λεπτά των κινητοποιήσεων όλοι. Κυβέρνηση, προπαγανδιστικοί μηχανισμοί, κάποια παπαγαλάκια σε πολλά μέσα ενημέρωσης…

Παράλληλα γίνονται παντού τοπικές κινητοποιήσεις μεταξύ αυτών σήμερα το πρωί στις 11.00πμ στην Καισαριανή, μια συνοικία όπου, χέρι-χέρι με την κυβέρνηση ο δήμαρχος Χρήστος Βοσκόπουλος, έχει αναλάβει εργολαβικά να «καθαρίσει» με ότι δεν προλαβαίνει η κεντρική διοίκηση.

Οι αγωνιζόμενοι μαθητές της πόλης, συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία του 1ου ΓΕΛ, μετά τη μαζική και αγωνιστική συμμετοχή τους στα δύο μαθητικά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας και τις καταλήψεις των σχολείων τους, στην πλατεία «Παναγιώτης Μακρής», αρχικά σε καθιστική διαμαρτυρία φωνάζοντας τα συνθήματά τους και απαιτώντας, 15 μαθητές στην τάξη, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθηγητών και καθαριότητας, καθώς και χρηματοδότηση των σχολείων.

Παρούσα η αστυνομία, που απαιτούσε πιεστικά –σύμφωνα με το «νόμο» …το όνομα του υπεύθυνου της κινητοποίησης, για να πάρουν τη ρυθμική απάντηση «η Κεραμέως»! , «η Κεραμέως»!

Μετά από σύντομη παρέμβαση εκπροσώπου των γονέων, που εξέφρασε την αλληλεγγύη στον αγώνα τους οι μαθητές έκαναν πορεία μέχρι το Δημαρχείο, όπου κρέμασαν πανό με τις διεκδικήσεις τους.
Όλα τηρώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα -φορώντας δηλ. τις μάσκες τους και κρατώντας αποστάσεις, σ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης

Για τις επόμενες δράσεις τους θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί το  Σάββατο στην Γκράβα.