Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας στο ΑΠΘ: «Πανσπουδαστική 1η δύναμη παντού»

«Πανσπουδαστική 1η δύναμη παντού!» να γίνει πράξη το σύνθημα της σημερινής συγκέντρωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του καλώντας τους φοιτητές με το ΚΚΕ «να ανοίξουμε μαζί έναν νέο δρόμο, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο της ανατροπής!».

Σημείωσε πως «ήδη, εδώ στη Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές, οι καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ, με τη μαχητική, αποφασιστική σας στάση αποδείξατε τη δύναμη που έχει ο οργανωμένος αγώνας! Κάνατε κουρελόχαρτο τα σχέδια της κυβέρνησης για την περιβόητη πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα βάλατε με τους φασίστες, τους απομονώσατε, μαζί με το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Διεκδικήσατε και κερδίσατε το δικαίωμά σας για δωρεάν σίτιση. Αντιμετωπίσατε τις προσπάθειες καταστολής του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος».

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης και το άνοιγμα έγινε από την Άννα Μαρία Ηλιού, γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης ΚΝΕ.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων