Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Είμαι χουντικός, φασίστας, ναζί»: Νέο παραλήρημα από το χουντοφασιστικό σούργελο Κ. Πλεύρη

Σε νέο, εμετικό σόου προχώρησε ο φασίστας συνήγορος του χρυσαυγίτη Γ. Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Προκλητικά αμετανόητος, ο Πλεύρης σημείωσε μεταξύ άλλων στην χουντικής έμπνευσης αγόρευσή του: «Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε»” έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

Επίσης, στο παραλήρημά του ο συνήγορος του Λαγού επιτέθηκε ξανά στη Μάγδα Φύσσα λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι» κάνοντας γροθιά με το χέρι του.

Μπορεί, πράγματι, το να είναι κάποιος «ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας και ναζί» να μην συνιστά ποινικό αδίκημα, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους. Συνιστά όμως το υπόβαθρο της αποκτήνωσης του ανθρώπου, της σκατοψυχιάς και του παλιανθρωπισμού, στοιχεία που χαρακτηρίζουν θλιβερά υποκείμενα όπως ο Πλεύρης.

Παραμένουν στη φυλακή οι ναζιστές Κασιδιάρης και Λαγός

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα