Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παραμένουν στη φυλακή οι ναζιστές Κασιδιάρης και Λαγός

Ακό­μη ένα σόου δόθη­κε σήμε­ρα στην δίκη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή από τους ναζι­στές Ηλ. Κασι­διά­ρη και Ι. Λαγό υπό τον ήχο των περι­φε­ρό­με­νων χει­ρο­κρο­τη­τών τους.

Οι δικα­στές του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των απά­ντη­σαν αρνη­τι­κά στα αιτή­μα­τα ανα­στο­λής εκτέ­λε­σης της ποι­νής τους με ομό­φω­νη από­φα­ση, ενώ λίγο νωρί­τε­ρα είχε απορ­ρι­φθεί το αίτη­μα εξαί­ρε­σης της εισαγ­γε­λέ­ως της έδρας που υπέ­βα­λε ο συνή­γο­ρος του Ι.Λαγού, Κ. Πλεύ­ρης.

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι η εισαγ­γε­λέ­ας του δικα­στη­ρί­ου, Κυρια­κή Στε­φα­νά­του, επι­κα­λέ­στη­κε την από­φα­ση του πρω­το­βάθ­μιου δικα­στη­ρί­ου για μη χορή­γη­ση ανα­στέλ­λου­σα δύνα­μης στην έφε­ση στους κατη­γο­ρού­με­νους, ανα­φέ­ρο­ντας πως «οδη­γή­θη­καν στην φυλα­κή λόγω των ιδιαί­τε­ρων χαρα­κτη­ρι­στι­κών, του είδους και της βαρύ­τη­τας των πρά­ξε­ων τους, της περι­φρό­νη­σης στην έννο­μη τάξη, της εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κής ιδε­ο­λο­γί­ας, τις εν ψυχρώ επι­θέ­σεις προς τους παθό­ντες καθώς και διό­τι πρό­κει­ται για επι­κίν­δυ­να, ριψο­κίν­δυ­να, αδί­στα­κτα άτομα».

Η εισαγ­γε­λέ­ας στην ουσία ανα­φέρ­θη­κε στην πρό­τα­ση της, στην από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου, στο σημείο που στοι­χειο­θε­τεί το κίνη­τρο των εγκλη­μα­τι­κών πρά­ξε­ων της Χρυ­σής Αυγής, την ναζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία. Αντί­θε­τα, η υπε­ρά­σπι­ση του Λαγού και ειδι­κό­τε­ρα ο Κ. Πλευ­ρής που για πολ­λο­στή φορά δήλω­σε εθνι­κο­σο­σια­λι­στής στο δικα­στή­ριο, προ­σπά­θη­σε ακό­μη μία φορά, για τις εντυ­πώ­σεις να πει ότι η δίω­ξη γίνε­ται για το φρό­νη­μα και όχι για το ότι ο ναζι­στής Κασι­διά­ρης με τη σβά­στι­κα στο μπρά­τσο του, το κατα­δι­κα­σμέ­νο διευ­θυ­ντι­κό στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης μαζί με τους άλλους ναζι­στές, σκό­τω­σε τον Παύ­λο Φύσ­σα, τον Σαχ­ζάτ Λουκ­μάν, λιν­τσά­ρι­σε επι­χει­ρώ­ντας να σκο­τώ­σει τους αιγύ­πτιους ψαρά­δες, έκα­νε δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις στους συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ και τα μέλη του ΚΚΕ, σε Στέ­κια όπως η Αντί­πνοια και το Συνερ­γείο κ.α.

Το Πεντα­με­λές Εφε­τείο Κακουρ­γη­μά­των απο­φά­σι­σε ομό­φω­να επί­σης, να κλη­θεί στη δίκη να κατα­θέ­σει η σύντρο­φος του δολο­φο­νη­μέ­νου αντι­φα­σί­στα μου­σι­κού Παύ­λου Φύσ­σα, που υπήρ­ξε αυτό­πτης μάρ­τυ­ρας της δολο­φο­νί­ας του.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο