Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Είναι τα ημιμόνιμα βερνίκια νυχιών ακριβά;

Κάνοντας μανικιούρ στο σπίτι, συχνά αναρωτιόμαστε για την επιλογή του βερνικιού νυχιών – τη μάρκα του, τον τύπο και την τιμή του. Οι τιμές κυμαίνονται από λίγα έως αρκετές δεκάδες ευρώ, και ο αριθμός των επιλογών μπορεί να προκαλέσει ζάλη. Επιπλέον, τα ημιμόνιμα βερνίκια νυχιών είναι κάπως ακριβότερα από τα κλασικά. Είναι όμως αλήθεια; Ας το δούμε πιο προσεκτικά.

Πόσο κοστίζει ένα ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών;

Τα κλασικά βερνίκια μπορούν να αγοραστούν για περίπου 6 ευρώ, αν και συνήθως δεν είναι καλής ποιότητας – εφαρμόζονται δύσκολα, πήζουν γρήγορα στο μπουκαλάκι και δεν είναι πάντα ανθεκτικά. Τα ακριβότερα, από 30 έως 60 ευρώ, είναι συνήθως πιο εύκολα στην εφαρμογή, έχουν πιο όμορφη γυαλάδα και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα. Σίγουρα αξίζει να επιλέγετε αυτά από επώνυμες εταιρείες, θυμίζοντας όμως ότι ένα καλό κλασικό μανικιούρ – όπως και το ημιμόνιμο – απαιτεί βάση και top, καθώς και δύο στρώσεις χρώματος.

Τα ημιμόνιμα βερνίκια νυχιών κοστίζουν συνήθως περίπου 40 ευρώ. Οι τιμές διαφέρουν ελαφρώς ανάλογα με τη μάρκα, αλλά για αυτό το ποσό μπορείτε να αγοράσετε ημιμόνιμα βερνίκια κορυφαίων εταιρειών, πολύ υψηλής ποιότητας. Εδώ επίσης χρειάζεται βάση και top, όπως και στην περίπτωση των κλασικών βερνικιών. Ποια είναι λοιπόν η διαφορά; Πρώτα απ’ όλα στην ανθεκτικότητα της τελικής εμφάνισης. Ακόμα και το πιο ακριβό κλασικό μανικιούρ θα διαρκέσει μόνο μερικές ημέρες χωρίς φθορές, ίσως μια εβδομάδα αν δεν βρέχετε συχνά τα χέρια σας. Αντίθετα, το ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών διαρκεί 2-3 εβδομάδες και μόνο μετά από αυτό το διάστημα πρέπει να το αφαιρέσετε, να επεξεργαστείτε το νύχι, να ανανεώσετε τη βάση και να δημιουργήσετε μια νέα εμφάνιση.

Τα κλασικά βερνίκια τελειώνουν πιο γρήγορα

Είναι εύκολο να υπολογιστεί ότι στην περίπτωση των ημιμόνιμων, βάφουμε τα νύχια μας 2-3 φορές λιγότερο συχνά, άρα εξοικονομούμε προϊόν. Ένα ημιμόνιμο βερνίκι νυχιών της ίδιας ποσότητας και παρόμοιας τιμής διαρκεί πολύ περισσότερο από ένα παραδοσιακό. Επιπλέον, τα κλασικά βερνίκια “αγαπούν” να στεγνώνουν στο μπουκαλάκι, ακόμα και αν είναι καλά κλεισμένα. Μετά από κάποιο διάστημα, το υπόλοιπο βερνίκι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πρέπει να πεταχτεί.

Τα ημιμόνιμα βερνίκια καλών εταιρειών κοστίζουν περίπου το ίδιο με τα καλά κλασικά βερνίκια, αλλά διαρκούν περισσότερο. Ακόμα και αν προσθέσουμε το κόστος της λάμπας UV, τα ημιμόνιμα βερνίκια είναι πιο οικονομικά. Επίσης, εξοικονομούμε πολύ χρόνο, καθώς μπορούμε να κάνουμε μανικιούρ λιγότερο συχνά και πιο γρήγορα – χωρίς να περιμένουμε να στεγνώσει το βερνίκι.

Τα ημιμόνιμα βερνίκια αξίζουν

Συμπερασματικά, αν κάνετε τακτικά μανικιούρ στο σπίτι, φροντίζοντας και βάφοντας μόνη σας τα νύχια, τα ημιμόνιμα βερνίκια νυχιών είναι μια καλή επιλογή. Αυτή η τεχνική παίρνει λιγότερο χρόνο, ειδικά όταν αποκτήσετε εμπειρία, και τα προϊόντα που αγοράζετε διαρκούν πολύ. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε ημιμόνιμο βερνίκι 3 σε 1 ή 5 σε 1, το οποίο δημιουργήθηκε για να κάνετε ένα ουδέτερο μανικιούρ με ένα μόνο καλλυντικό, χωρίς να χρειάζεται ξεχωριστή βάση και top. Μπορείτε να τα βρείτε σε αποχρώσεις nude, μπεζ, ροζ και ελαφριά καφέ, ενώ η έκδοση 5 σε 1 χρησιμεύει επίσης ως βερνίκι για την ενίσχυση του νυχιού.

Όταν επιλέγετε καλλυντικά για ημιμόνιμο μανικιούρ, δώστε προσοχή στην ποιότητα. Αξίζει να αγοράζετε προϊόντα από κορυφαίες, γνωστές μάρκες – ειδικά αφού οι τιμές των ημιμόνιμων βερνικιών δεν είναι υπερβολικές και οι καλύτερες εταιρείες προσφέρουν επίσης σεμινάρια και μαθήματα.