Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ: Συμμετέχει στις κινητοποιήσεις στη Μαδρίτη ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), στο πλαίσιο της πολύμορφης δράσης που αναπτύσσει ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 29 και 30 Ιούνη, θα λάβει μέρος με αντιπροσωπεία της στις κινητοποιήσεις ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, συμμετέχοντας στο αγωνιστικό μπλοκ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) στην αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης την Κυριακή 26 Ιούνη.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει παραπέρα την επιθετικότητά του, στο έδαφος σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ με τη Ρωσία και του πολέμου που μαίνεται στην Ουκρανία εδώ και τέσσερις μήνες. Η “Στρατηγική ΝΑΤΟ 2030” και η “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” που θα συζητηθούν στη Σύνοδο της Μαδρίτης απογειώνουν τους κινδύνους για τους λαούς. Ενισχύεται ακόμη περισσότερο η ικανότητά του να παρεμβαίνει σε όλη την υδρόγειο. Αναδιατάσσει σε θέση μάχης τις στρατιωτικές δομές και δυνάμεις του. Εκσυγχρονίζει το πυρηνικό και συμβατικό οπλοστάσιό του, στο πλαίσιο και της απόφασής του ήδη από το 2016 και τη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για το πρώτο πυρηνικό πλήγμα. Νέα κούρσα εξοπλισμών βρίσκεται στα σκαριά. Προετοιμάζεται για τη μονιμοποίηση των δυνάμεων του στην Ανατολική Ευρώπη.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα του ευρωατλαντισμού φέρουν βαριές ευθύνες γιατί συμφωνούν μέχρι κεραίας με τις επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ. Εμπλέκουν ολοένα βαθύτερα την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους για λογαριασμό των αμερικανοΝΑΤΟικών συμφερόντων, σε βάρος της ασφάλειας, της άμυνας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Οι αποφάσεις – φωτιά της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ είναι τελείως ξένες ως προς τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας που θα κληθεί να πληρώσει γι’ άλλη μια φορά τις υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες, που θα βρεθεί αντιμέτωπη με το πολεμικό σφαγείο!

Ο λαός μέσα από τον αγώνα του μπορεί και πρέπει να αντιπαλέψει αυτές τις επικίνδυνες αποφάσεις. Να απαιτήσει καμιά εμπλοκή – καμιά συμμετοχή στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Καμιά συμμετοχή τμημάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και πολεμικού υλικού σε αποστολές εκτός συνόρων!».

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας