Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΙΝΑΠ: Μεγάλη άνοδος της ΔΗΠΑΚ στις εκλογές της μεγαλύτερης ένωσης νοσοκομειακών γιατρών

Μεγάλη άνοδος της ΔΗΠΑΚ στις εκλογές της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), της μεγαλύτερης ένωσης νοσοκομειακών γιατρών της χώρας.

Ενώ η οριστική καταμέτρηση δεν έχει ολοκληρωθεί, η ΔΗΠΑΚ καταγράφει άνοδο σχεδόν 300 ψήφων με περίπου 1.200 νοσοκομειακούς γιατρούς στην Αττική να στηρίζουν τα ψηφοδέλτιά της, καταγράφοντας ποσοστό της τάξης του 30% και αυξάνοντας τις έδρες της σε 4 μετά από 30 χρόνια.

Η ΔΗΠΑΚ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε 10 νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», «Θριάσιο», «Σωτηρία», «Ερυθρός Σταυρός», «Λαϊκό», Τζάνειο, Παίδων «Αγία Σοφία», ΓΟΝΚ, ΨΝΑ Δαφνί.

Η ΔΗΠΑΚ επισημαίνει ότι η άνοδός της «δείχνει πως όλο και περισσότεροι, κυρίως νέοι γιατροί, ειδικευόμενοι και επικουρικοί, εναντιώνονται στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, στα αντιλαϊκά σχέδιά της για πιο εμπορευματοποιημένο “νέο ΕΣΥ”, μπορούν να συμπορευτούν στον αγώνα για Υγεία υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε από την πρωτοφανή συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό της, με 209 υποψηφίους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Τα δύο και πλέον χρόνια της πανδημίας οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ μπήκαν μπροστά στην αποκάλυψη της πραγματικής κατάστασης μέσα στα νοσοκομεία, στην καταγγελία των προβλημάτων, στην οργάνωση του αγώνα των γιατρών για ζωή με δικαιώματα, για τα δικαιώματα των ασθενών. Η μάχη για να “σπάσει η σιωπή”, οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα για προσλήψεις προσωπικού, για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, για μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους, για επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας συσπείρωσαν χιλιάδες υγειονομικούς και άφησαν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα στον λαό μας.

Η άνοδος της ΔΗΠΑΚ δεν αποτελεί μόνο γνήσια και ουσιαστική αποδοκιμασία στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα μήνυμα ότι ο μόνος δρόμος για να ικανοποιηθούν τα δικαιώματα γιατρών και ασθενών είναι ο καθημερινός αδιάλλακτος αγώνας ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας που υπηρετούν ακατάπαυστα όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Για αυτό, άλλωστε, η ενίσχυση της ΔΗΠΑΚ είναι καταδίκη στην κυβερνητική παράταξη της ΔΗΚΝΙ που έδρασε “σαν ένα” μαζί με μηχανισμούς του υπουργείου Υγείας και διοικήσεις νοσοκομείων, αλλά και στους πρώην κυβερνητικούς συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ που, με την προκλητική τους στάση “θα λογαριαστούμε μετά”, έδωσαν χείρα βοηθείας στην κυβέρνηση, για αυτό και οι νοσοκομειακοί γιατροί τον αποδοκίμασαν σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από χρόνια, παρά τη λυσσαλέα επιστράτευση κάθε είδους μηχανισμού, παρά τη συκοφάντηση από όλες τις φιλοκυβερνητικές, πρώην και νυν παρατάξεις, η ΔΗΠΑΚ έφτασε μια ανάσα από την πρώτη θέση.

Η οργή και η αγανάκτηση από την κυβερνητική πολιτική εκφράστηκε με τη στήριξη των ψηφοδελτίων της ΔΗΠΑΚ και θα εκφραστεί ακόμη περισσότερο με την ενεργητική συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών μαζί με τον λαό για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στον χώρο Υγείας – Πρόνοιας. Οι κομμουνιστές και οι πρωτοπόροι υγειονομικοί που συμπορεύτηκαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑΚ θα είμαστε στην πρώτη γραμμή δίνοντας μία μεγάλη απάντηση με τη μαζική συμμετοχή μας στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 6 Απρίλη.

Το αποτέλεσμα των εκλογών στους νοσοκομειακούς γιατρούς της Αττικής αποδεικνύει αυτό που φανερώθηκε ακόμα πιο εξόφθαλμα την περίοδο της πανδημίας: Η Υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι εμπόρευμα. Ο αγώνας συνεχίζεται και χρειάζεται να αποτυπωθεί στις εργασίες του 11ου Συνεδρίου της ΟΕΝΓΕ που θα διεξαχθεί στις 8, 9 και 10 Απρίλη».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα