Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδήλωση της ΚΝΕ στο Λονδίνο: «Οι νέοι μετανάστες με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να κάνουμε τα σκοτάδια φως!»

Στην κατάμεστη αίθουσα της κυπριακής Παροικίας στο Λονδίνο μίλησε το Σάββατο βράδυ ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Ν. Αμπατιέλος, στο πλαίσιο της εκδήλωσης των Οργανώσεων Βρετανίας της ΚΝΕ με τίτλο «“Φύγε έξω να σωθείς”; Οι νέοι μετανάστες με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, για να κάνουμε τα σκοτάδια φως!».

Την εκδήλωση άνοιξε η Αγγελική Γρίβα, Γραμματέας του ΤΣ Δυτικής Ευρώπης της ΚΝΕ που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησαν τρεις σύντομοι χαιρετισμοί από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έδωσαν την «εικόνα» των αγώνων που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο στη Βρετανία και της συμβολής των κομμουνιστών σε αυτούς. Συγκεκριμένα χαιρέτισαν ο Ίαν Όσμπορν, φοιτητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, η Γιώτα Σταθοπούλου, νοσηλεύτρια του NHS, μέλος του σωματείου RCN και ο Αντώνης Μεγρέμης, εργαζόμενος στον σιδηρόδρομο, μέλος του σωματείου RMT.

Στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν η Ένωση Κομμουνιστικής Νεολαίας Βρετανίας – YCL καθώς και το ΑΚΕΛ και η ΕΔΟΝ.

Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Διονύση Ζουρμπάνο και Γιώργο Τσολάκη, Έλληνες μετανάστες στη Βρετανία.

Στον χώρο της εκδήλωσης λειτουργούσε έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής, ενώ παράλληλα λειτουργούσε παιδότοπος για τη δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων της ΚΝΕ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο Ν. Αμπατιέλος επισκέφτηκε σήμερα, μαζί με συντρόφους από τις Οργανώσεις Βρετανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το κοιμητήριο Highgate όπου βρίσκεται θαμμένος ο Κ. Μαρξ.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα