Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκκλησία και κεφάλαιο επενδύουν – Δημοτική αρχή Νέας Ιωνίας και αντιπολίτευση συναινούν

ΕΚΚΛΗΣΙΑ – ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΚΟΤΣΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ

Αυτοαπασχολούμενοι – Εργαζόμενοι, νέοι και νέες, της Ν. Ιωνίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής

Η δημοτική Αρχή της Ν. Ιωνίας, ικανοποιώντας, αίτημα της Μητρόπολης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας , με την ενεργή στήριξη και ψήφο των παρατάξεων ‘’Δημιουργία αλληλεγγύη’’ επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Π. Μανούρης (αξιωματική αντιπολίτευση), και ‘’Δύναμη προοπτικής’’ με επικεφαλής την κ. Δ. Θωμαΐδου, αποφάσισαν να αποχαρακτηρίσουν, τον χαρακτηρισμένο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ως κοινόχρηστο χώρο, πρασίνου και αθλοπαιδιών οικοδομικό τετράγωνο 445 – έκτασης 7000 τ.μ – επί της Λεωφόρου Ηρακλείου απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό στον Περισσό.

Το συγκεκριμένο Ο.Τ είναι Ιδιοκτησίας της Τράπεζας Πειραιώς, μετά δε τον αποχαρακτηρισμό του παραχωρήθηκε στη Μητρόπολη για 99 χρόνια!!

Ο χώρος αυτός δεν αποκτήθηκε, εδώ και πολλά χρόνια, με ευθύνη των προηγούμενων και της σημερινής Δημοτικής Αρχής, με τη γνωστή δικαιολογία, δεν έχουμε χρήματα, κάτι που αποτελεί και τη μόνιμη επωδό, που συνοδεύει τα σχέδια εκχώρησης ελεύθερων χώρων που αποτελούν φιλέτα για το μεγάλο κεφάλαιο, ιδιαίτερα όταν οι χώροι αυτοί πρόκειται να ενταχθούν και να εξυπηρετήσουν το συνολικότερο αναπτυξιακό κατά την άποψη τους σχεδιασμό της περιοχής.

Επιβεβαίωση αποτελούν, τα στοιχεία που έδωσε ο ίδιος ο Μητροπολίτης για τα έργα που πρόκειται να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο κατά την πρόσφατη παρουσία του στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και στην οποία είχαμε κληθεί να παραστούμε, στην προσπάθεια του να εξασφαλίσει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων και για να μειώσει τις αντιδράσεις.

Προς αυτή την κατεύθυνση με επιχειρηματολογία που αντιστοιχούσε σε επενδυτή, ισχυρίστηκε ότι είναι ο μόνος που ‘’διασώζει’’ ένα ελεύθερο χώρο, και πως αν και είχαν το δικαίωμα μεγαλύτερης ανοικοδόμησης δεν αξιοποίησαν το σύνολο του συντελεστή δόμησης αλλά μόνο το 36% !!! , ότι δημιουργούν θέσεις εργασίας, και ότι για όλα αυτά πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Να σημειώσουμε ότι στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση της οπτικοακουστικής προβολής των έργων που θα γίνουν στο Ο.Τ. 445, από το επιτελείο των τεχνικών συμβούλων του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ, της κατασκευάστριας εταιρίας «Δέκαθλον», δεν κρατήθηκαν μαγνητοφωνημένα πρακτικά και δεν μας δόθηκε το σχετικό βίντεο της παρουσίασης των υπό ανέγερση έργων.

Συγκεκριμένα αυτά που πρόκειται να ανεγερθούν είναι:

1. Ναός που θα καλύπτει επιφάνεια 400 τ.μ.

2. Κτιριακό Συγκρότημα επιφάνειας 600 τ.μ. (Συνεδριακό Κέντρο) χωρητικότητας 300 ατόμων.

3. Μουσείο ιερατικών κειμηλίων έκτασης 2000 τ.μ. ( Για θρησκευτικό τουρισμό )

4. Υπόγειο Γκαράζ 5000 τ.μ. τεσσάρων ορόφων 1250 τ.μ. κάθε όροφος το οποίο θα έχει χωρητικότητα 243 αυτοκινήτων.

5. Παιδικός Σταθμός επιφανείας 400 τ.μ. για 60 παιδιά

6. Εντευκτήριο-Καφετέρια που θα ονομάζεται κέντρο πολιτισμού και νεολαίας.

7. Χώρο φιλοξενίας-μίνι ξενώνας.

Δημιουργείται ένας πολυχώρος, που τη διαχείρισή του θα έχει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Ιωνικό Κέντρο», με πενταμελές συμβούλιο και πρόεδρο… τον Μητροπολίτη.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι νέες και νέοι,

Το τεράστιο αυτό έργο και οι χρήσεις που περιλαμβάνει, ακόμη και ο παιδικός σταθμός, ο οποίος όπως γνωρίζουν όλοι οι γονείς, που αναγκάστηκαν λόγω των τεράστιων ελλείψεων του δήμου, να πάνε τα παιδιά τους σε παιδικούς σταθμούς της εκκλησίας, θα λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια.

Γίνεται φανερό ότι αφορά σημαντική επιχειρηματική επένδυση, που συνδέεται με σημερινά και με μελλοντικά, αναπτυξιακά τους σχέδια στην περιοχή, που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με τις ανάγκες των εργαζόμενων και των αυτοαπασχολούμενων της περιοχής.

Το γκαράζ των 5000 τ.μ. για παράδειγμα, έχει άμεση σχέση, με την λειτουργία του γηπέδου της ΑΕΚ, τον σταθμό του Περισσού, αλλά και τον τερματικό σταθμό του ΜΕΤΡΟ που πρόκειται να γίνει για να εξυπηρετήσει παρόμοιες ανάγκες. Έχει σχέση ακόμη με την εμπορική ανάπτυξη της περιοχής του Σταθμού του Περισσού, όπου το κομμάτι κατά μήκος της Λ. Ηρακλείου από το κτίριο που είναι σήμερα η πολεοδομία μέχρι και τα ερειπωμένα κτίρια της Κολούμπια που είναι αναξιοποίητο είναι ιδιοκτησίας, κατά πληροφορίες, του κ. Μελισανίδη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το κόστος του έργου, που ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ έχουν αναλάβει να το χρηματοδοτήσουν:

Η περιφέρεια Αττικής με 5.000.000 ευρώ

Ο εφοπλιστής Λάτσης με 5.000 000 ευρώ

Ο εφοπλιστής Νιάρχος με 600.000 ευρώ πρώτη δόση.

Ο εφοπλιστής Μαρτίνος, ενώ αναμένεται απάντηση από την εταιρία «Τιτάν» και την Εθνική Τράπεζα και δεν γνωρίζουμε αν και ποια θα είναι η συμμετοχή της Μητρόπολης.

Και όμως την ίδια στιγμή που Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμος και δημοτικές παρατάξεις, εκκλησία, τραπεζίτες και μεγάλο κεφάλαιο, σε σύμπλευση, ΟΛΟΙ στην ίδια στρατηγική κατεύθυνση, ενίσχυσης του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας, διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια, η Δημοτική Αρχή αναζητά χώρους για να στεγάσει σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες 250 Νήπια, λόγω της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, που αποφάσισε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, χωρίς τη στοιχειώδη οικονομική πρόβλεψη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αφού τόσο σήμερα με την απώλεια του χώρου στο Ο.Τ 445 , όσο και στο παρελθόν αντίστοιχοι χώροι δόθηκαν στο μεγάλο κεφάλαιο – στην ίδια περιοχή – (ΤΖΑΜΠΟ, LIDL, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ) και άλλοι στις υπόλοιπες συνοικίες του δήμου από δημοτικές αρχές που στηρίχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ‘’ανεξάρτητους.’’

Την ίδια ώρα μάλιστα που η κρατική χρηματοδότηση στα σχολεία έχει μειωθεί 50%, και δεν έχουν να καλύψουν βασικές λειτουργικές τους ανάγκες. Που η δημοτική αρχή παίρνει Δάνειο 3.000.000 εκατ. με βάση σχετική οδηγία της Ε.Ε για να βάλει φωτισμό LED ή για να αγοράσει λεωφορεία για τη δημοτική Συγκοινωνία.

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Γυναίκες, Νέοι

Το παράδειγμα αυτό, δείχνει με τον ποιο καθαρό τρόπο, ότι η τοπική διοίκηση δήμοι και περιφέρειες έχουν άμεση σχέση με την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής όπως αυτή εφαρμόζεται από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι βαθμίδα του κρατικού μηχανισμού, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες που αφορούν, την παιδεία, το πολιτισμό, τις εργασιακές σχέσεις κ.ά.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν Ενιαία, με την πάλη τους ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ στις επερχόμενες εκλογές και να αποδυναμώσουν, όλες αυτές τις δυνάμεις όπως κι αν εμφανίζονται σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, Δήμο, Περιφέρεια, Κεντρική Κυβέρνηση, Ε.Ε, όλους αυτούς που ενώ πρωταγωνιστούν στην υλοποίηση της αντιλαϊκή αντεργατικής πολιτικής και ταυτίζονται με τα μεγάλα συμφέροντα εμφανίζονται δήθεν αντιπολιτευόμενοι.

Καλούμε το Δήμο, και την εκκλησία, να μην προχωρήσουν, στα σχέδια τους και ο χώρος να επαναχαρακτηριστεί ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Κ. Κατιμερτζόγλου