Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Στηρίζουν την «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

«Διεκδικούμε αγωνιστικά τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, κόντρα στις δυνάμεις της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής με εργοδοσία – κυβερνήσεις», σημειώνει η «Δημοσιογραφική Συνέργασία», καλώντας σε μαζική και αποφασιστική υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα πραγματοποιηθούν από 27 έως 31 Γενάρη.

Μανώλης Μαθιουδάκης

Σε στήριξη της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» στις επερχόμενες εκλογές της ΕΣΗΕΑ που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 31 Γενάρη καλεί ο Μανώλης Μαθιουδάκης, συνταξιούχος δημοσιογράφος, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

«Ψήφο στη “Δημοσιογραφική Συνεργασία”!

Μπροστά στις εκλογές για νέα διοίκηση στην ΕΣΗΕΑ, καλώ όλους τους συναδέλφους να σκεφθούμε για τη σημερινή ζοφερή πραγματικότητα, όσον αφορά τα εργασιακά, μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματά μας. Να σκεφθούμε για τις αιτίες και τους υπεύθυνους που πισωγυρίσαμε δεκαετίες πίσω ως κλάδος. Κυρίως πώς (δεν) αντιμετωπίσαμε την αντεργατική επίθεση των κυβερνήσεων που στο όνομα της κρίσης καταβαράθρωσαν τα όποια δικαιώματά μας, των δημοσιογράφων και των άλλων εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ευθύνες όλων των διοικήσεων της τελευταίας περιόδου και της απερχόμενης διοίκησης της ΕΣΗΕΑ όπου πλειοψηφούν οι συνδικαλιστές του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κλπ.) είναι τεράστιες. Γιατί όχι μόνο δεν ενημέρωσαν και απέφυγαν να οργανώσουν τον κλάδο ώστε να αντιδράσει και αποκρούσει τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, αλλά με τη στάση τους (του κοινωνικού εταιρισμού) “έβαλαν πλάτη” να περάσει η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης – αφεντικών στον κλάδο.

Η μόνη εγγύηση για ό,τι θετικό στον κλάδο, όπως δείχνει η πείρα, είναι η αποφασιστική ενίσχυση των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ψηφοδέλτιο της ”Δημοσιογραφικής Συνεργασίας” που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ Τύπου. Γι αυτό και στηρίζω και καλώ όλους τους συναδέλφους, εργαζόμενους και συνταξιούχους δημοσιογράφους, να ενισχύσουμε αποφασιστικά το ψηφοδέλτιο της “Δημοσιογραφικής Συνεργασίας” στις εκλογές για να αλλάξει ουσιαστικά ο συσχετισμός δύναμης, παραμερίζοντας τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού για να περάσουμε στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε πίσω όσα μας αφαίρεσαν και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».

Χρύσα Ρουμελιώτη

Η Χρύσα Ρουμελιώτη, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, αναφέρει σε δήλωσή της:

«Η νέα εκλογική διαδικασία στην ΕΣΗΕΑ βρίσκει τον κλάδο να αντιμετωπίζει πολλά και σύνθετα προβλήματα και το σωματείο αντιμέτωπο με μια διαρκώς αυξανόμενη αναξιοπιστία. Νέες τεχνολογίες, εντατικοποίηση, έλλειμμα δεοντολογίας, μειώσεις μισθών και κακώς εννοούμενη “διαπραγμάτευση” μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, έχει οδηγήσει την πλειονότητα των εργαζομένων του κλάδου σε άθλιες συνθήκες εργασίας, το επάγγελμα σε απαξίωση και το σωματείο σε ρόλο “τροχονόμου”. Η συλλογική αγωνιστική δράση, που στο παρελθόν προσέδωσε κύρος και αποτελεσματικότητα στον κλάδο, είναι ο μόνος δρόμος για να διασώσουμε την αξιοπιστία μας ως εργαζόμενοι και να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Στηρίζουμε “Δημοσιογραφική Συνεργασία”»!

Γιάννης Καραλής

Σε δήλωσή του, ο αθλητικογράφος Γιάννης Καραλής αναφέρει:

«Δυστυχώς βιώνουμε τον “Μεσαίωνα” του ελληνικού Τύπου! Με την άλωση των ΜΜΕ από επιχειρηματίες αδιάφορους για τον χώρο μας, με μοναδικό κίνητρο τον έλεγχο των Μέσων, για την αποφυγή του μαχητικού ρεπορτάζ, της δημοσίευσης στοιχείων -όπου αυτά θίγουν τα συμφέροντά τους- και του εν γένει ελέγχου. Κι όλα αυτά, υπό την ανοχή της εξουσίας σε κάθε πράξη πίεσης, έμμεσου (ή και άμεσου) εκβιασμού και αδικαιολόγητων απολύσεων συναδέλφων. Ας μην ξεχνάμε όλοι μας: Η σιωπή και η βουβή αποδοχή είναι συνενοχή. Ψηφίζουμε “Δημοσιογραφική Συνεργασία”!».

Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Το ψηφοδέλτιο και την εκλογική διακήρυξη παρουσίασε η «Δημοσιογραφική Συνεργασία»

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων