Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελένη Ράντου και Κάτια Δανδουλακη για την απεργία του ΣΕΗ: «Πυροβολούμε τα πόδια μας» – «Δεν έχει στόχο»

Την απόφασή της να μην απεργήσει, πηγαίνοντας κόντρα στην απόφαση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), εξήγησε με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ηθοποιός Ελένη Ράντου.

Η κ. Ράντου, που φέτος παρουσάζει μονόλογο στο Θέατρο Διάνα, έγραψε:

«Ας μην αποπροσανατολιζουμε τη συζητηση, μετρωντας ποσοστα επιτυχιας, το αιτημα για ενα πτυχειο ανταξιο των σπουδων, ειναι τοσο δικαιο που δεν μπορει να αμφισβητηθει απο κανεναν. Οι διαφωνιες πανω στο τροπο που διεκδικειται αυτο το δικαιο, δεν μειωνουν την υποχρεωση της καθε κυβερνησης να δωσει μια λυση αξιοπρεπειας σε τοσα νεανικα ονειρα. Ο στοχος παραμενει αυτος. Δωστε μια λυση σ ενα γορδιο δεσμο χρονων που κανει τη σπουδη, κατι σαν μεταξυ μας μυστικο, που δεν αναγνωριζεται πουθενα. Δωστε στους νεους ανθρωπους την αξιοπρεπεια που στερηθηκε η δικη μας γενια. Το ερωτημα για το αν το κλεισιμο των θεατρων ειναι μοχλος πιεσης της εκαστοτε κυβερνησης, η αν πυροβολουμε τα ποδια μας μ αυτο το τροπο, ειναι μια αλλη κουβεντα, για αλλη στιγμη».

Η Ε. Ράντου, ωστόσο, είχε παραχωρήσει τον χώρο του θεάτρου της προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ειδική γενική συνέλευση του ΣΕΗ την πρώτη μέρα της απεργίας.

Κ. Δανδουλάκη: Ποιός ο λόγος να κλείσω ενα θέατρο;

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Κάτια Δανδουλάκη, εξηγώντας με δηλώσεις της το πρωί της Παρασκευής, τους λόγους πουο θίασός της δεν συμμετείχαν στην απεργία:

«Ποιος λόγος θα με κάνει να κλείσω ένα θέατρο, που είναι ναός. Κατ’ αρχήν δεν έχω κάτι να διαμαρτυρηθώ, γιατί όλοι συμφωνούμε. Μου φαίνεται τρελό και υποτιμά την νοημοσύνη μου. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται. Δεν έχει στόχο».

Στην αντεπίθεση ο Σπ. Μπιμπίλας

Με ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας άφησε αιχμές για την στάση της Κ. Δανδουλάκη και των συνεργατών της, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Δεν το έκαναν από φόβο; Να μην την κακοκαρδίσουν;».

Και, επιπλέον, πρόσθεσε: «Ούτε εμείς θέλουμε να κλείνει ο πολιτισμός αλλά όταν αυτός είναι ο μόνος ηχηρός δρόμος για να στείλεις μηνύματα δεν έχεις παρά να το κάνεις!».

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα