Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ 🚩ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ! 🚩

Στην κεντρική πλατεία Καισαριανής πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Απρίλη, με τους μαθητές από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Ζωγράφου, της Καισαριανής, του Βύρωνα και της Ηλιούπολης να την γεμίζουν από νωρίς το απόγευμα, ξεκινώντας τις εργασίες για το στήσιμο του Φεστιβάλ.

Μια επιτυχημένη εκδήλωση με θέμα «η νεολαία ψηφίζει όπως αγωνίζεται! Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ!», στα πλαίσια των Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ (Οργάνωση Ανατολικών Συνοικιών): κολάζ, εκθέσεις, βιβλιοπωλείο και συνθήματα οριοθετούσαν τον χώρο. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε ο δήμαρχος Καισαριανής και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλίας Σταμέλος, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Ζωγράφου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ανδρέας Καραβίδας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ άνοιξε με χορευτικό δρώμενο σύγχρονου χορού από μαθητές και συνεχίστηκε με θεατρικό – διασκευή βασισμένο στο έργο του Μπ. Μπρεχτ «Αν οι καρχαρίες ήταν άνθρωποι». Στην συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι «μουσικοί» του Φεστιβάλ, με τα μαθητικά συγκροτήματα να ανεβαίνουν στην σκηνή.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δημήτρης Βουρνάς, στέλεχος της ΚΝΕ, μαθητής ΕΠΑΛ και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τονίζοντας μεταξύ άλλων τη σημασία ένας νέος σήμερα να «κάψει τα σενάρια» που του έχουν ετοιμάσει και να δώσει φλόγα και ζωντάνια στα όνειρά του μέσα από την οργανωμένη πάλη στις γραμμές της ΚΝΕ, της πρωτοπόρας νεολαίας του ΚΚΕ.

Κάλεσε δε, τους μαθητές που έχουν δικαίωμα ψήφου, να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ κάνοντας κριτήριο ψήφου τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, τη ζωή και το μέλλον τους, σημειώνοντας πως κάθε άλλη επιλογή συνιστά, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, στήριξη και συνέχιση της ίδιας πολιτικής.

Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με stand up comedy με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο, που χάρισε άφθονο γέλιο στους θεατές.

Τα Μαθητικά μας Φεστιβάλ, φέτος, είναι αφιερωμένα στους μαθητές που έχουν όνειρα για τη ζωή και το μέλ­λον τους και δε συμβιβάζονται με την κατάσταση που ζουν στο σπίτι και το σχολείο τους. Προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν γύρω τους, είναι ανήσυχα πνεύματα και ψάχνουν απαντήσεις στα χιλιάδες «γιατί»…

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ !

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΘΕ ΑΝΟΙΞΗ !

  • Το σενάριο της ζωής μας, του κόσμου γύρω μας, δεν μας αρέσει! Δε γράφτηκε μόνο του. Το έγραψαν άλλοι…
  • Το αστικό κατεστημένο, που φτιάχτηκε από τους εκμεταλλευτές και γι’ αυτούς δουλεύει! Αυτό εί­ναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Οι λίγοι καλοπερνάνε, βασανίζοντας τους πολλούς, γεμίζοντας τη ζωή μας με ανασφάλεια και προβλήματα στην προσπάθεια μας να μορφωθούμε και να ζήσουμε.
  • Σε αυτόν τον κόσμο δε χωράνε τα όνειρα, οι ελπίδες και οι ανάγκες μας… Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος «κομπάρσου»! θα κάψουμε αυτά τα σενάρια!
  • Τα όνειρα μας για τη ζωή και το μέλλον μας περνούν από το χέρι μας να τα κατακτήσουμε! Γιατί, σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες:
  • Αυτό το άδικο σύστημα πρέπει να ανατραπεί! Μπορούμε να το κάνουμε! «Μέχρι την τελική νίκη για πάντα» (Τσε ΓκεΒάρα) Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Φεστιβάλ Ανατολικών Συνοικιών Καισαριανή

Έλα με την ΚΝΕ!

  • Είμαστε οργάνωση επαναστατών που έχουμε βαλθεί να αλλάξουμε τον κόσμο!
  • Πάμε πεισματικά και ανυποχώρητα κόντρα στο σύστημα και τις σάπιες ιδέες του, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις ενώσεις του.
  • Παλεύουμε για αυτό που είναι πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό:
  • Για τη νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ

Έλα στα Μαθητικά μας Φεστιβάλ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου! Έλα να μάθεις από πρώτο χέρι τι λέει και για ποιο σκοπό παλεύει η ΚΝΕ!

Έλα μαζί μας, γνώρισε και δυνάμωσε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ!

Μαθητικό Φεστιβάλ ΚΝΕ

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog

Εκδηλώσεις Σαββατοκύριακου 20 & 21 Απρ