Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΛΕΟΣ δεν έχουν οι εισπρακτικές εταιρείες (ΜΕΛΛOΝ), εν ονόματι της ΔΕΗ πιέζουν και σήμερα…

Και ενώ η συγκυρία είναι πρωτόγνωρη με ό,τι αυτό προκαλεί στην ψυχολογία και στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών, η ΔΕΗ στέλνει μπιλετάκια διακοπής ρεύματος και η συνεργαζόμενη της εισπρακτική ετιαρεία αναλαμβάνει να ασκήσει τη δέουσα πίεση.

Μια τέτοια στυγνή, κυνική και οδυνηρή εμπειρία έζησε σήμερα συμπολίτης μας, όταν σε διάστημα 59 λεπτών (11.10 και 12.ο9) έλαβε διαδοχικά τηλεφωνήματα από την εταιρεία «Μέλλον», εν ονόματι της ΔΕΗ για τη ρύθμιση οφειλής!!! Η πρώτη δε εκπρόσωπος της εταιρείας θεώρησε υπερβολική, την επισήμανση ότι δεν έχουν δικαίωμα τέτοιες ημέρες να ενοχλούν και να προκαλούν επιπλέον προβλήματα στους πολίτες καταναλωτές. Με την ίδια αυθάδεια και αντίστοιχο θράσος και η δεύτερη εκπρόσωπος, η οποία δε θέλησε να ακούσει τις ενστάσεις του καταναλωτή και διέκοψε την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο ίδιος καταναλωτής, την Παρασκευή 13/2 έλαβε επιστολή από τη ΔΕΗ (ημερομηνία αποστολής 9/3/2020) με την προειδοποίηση διακοπής της παροχής αν εντός τριάντα ημερών (δηλαδή στις 9/4/2020) δεν τακτοποιήσει την οφειλή, λίγο μεγαλύτερη των 1.000 ευρώ!!!

Προφανω΄ς και η περίπτωση του συγκεκριμένου καταναλωτή δεν είναι η μόνη, αλλά μία από τις πολλές που και σήμερα ακόμη ΄δέχτηκαν σχετικό τηλεφώνημα ή μπιλιετάκι από τη ΔΕΗ. Σε μια συγκυρία που οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες για να μπορέσουν οι πολίτες να καλύψουν τις ανάγκες σε απολυμαντικό, απορρυπαντικά, τρόφιμα. Και πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους, χαμιλόμισθους, υποπααπασχολούμενους, αμειβόμενους με κατώτατους και υποκατώτατους μισθούς. Και σε όλα αυτά η ψυχολογική πίεση της ΔΕH που ξεπούλησαν οι κυβερνήσεις στο ληστρικό κεφάλαιο.

Κατόπιν επαφών και ενεργειών μας, μάθαμε ότι σήμερα ανεστάλησαν όλες οι διακοπές ρεύματος).

Εμείς απλά να συμπληρώσουμε ότι και οι επικοινωνίες σήμερα είναι αναγκαίες και πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν χωρίς τηλέφωνο και internet. Και το τραγικότερο, το Μάιο ξεκινούν οι πλειστηριασμοί…