Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελεύθερος με τον όρο να μην προσεγγίζει τη σύζυγό του ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας – Τι δήλωσε

Ελεύθερος με περιοριστικό όρο αφέθηκε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, μετά την απολογία του για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της συζύγου του, ο οποίος συνελήφθη μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού από γιατρό ιδιωτικής κλινικής στην οποία πήγε το ζευγάρι τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά από τη διαδικασία των εξηγήσεων του κατηγορούμενου που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, έκριναν ότι στον δικηγόρο πρέπει να επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης προσέγγισης της συζύγου του.

Ο προβεβλημένος σε μέσα ενημέρωσης ποινικολόγος φέρεται απολογούμενος να αποδέχθηκε την κατηγορία που τον βαρύνει και να ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου, η οποία φέρει σοβαρά τραύματα κυρίως στο κεφάλι.

Εκτιμάται πως βαρύτητα στην αλλαγή γραμμής έχει το γεγονός ότι χθες το βράδυ η ανακρίτρια πήγε στο σπίτι της 37χρονης για να της πάρει κατάθεση κι εκείνη επιβεβαίωσε τα περί ξυλοδαρμού και σοβαρού τραυματισμού της.

Το ζευγάρι φέρεται να ισχυρίστηκε στο Τμήμα Επειγόντων της κλινικής πως τα πολύ σοβαρά τραύματα της γυναίκας οφείλονταν σε πτώση της από τη σκάλα του σπιτιού. Η κλινική εικόνα, ωστόσο, της δικηγόρου δεν παρέπεμπε σε πτώση αλλά σε βίαια χτυπήματα που είχε δεχθεί από ανθρώπινο χέρι.

Ο Απόστολος Λύτρας, γνώστης του νομοθετικού πλαισίου λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης, προχώρησε σε δηλώσεις σε δημοσιογράφους και κάμερες ισχυριζόμενος ότι «δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό, κι εγώ ακόμη δε μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και η ίδια κατέθεσε δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος».

Υποστήριξε ακόμη ότι «θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο με αυτό το περιστατικό μπορώ να θεραπευτώ, έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια κι έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από τη γυναίκα μου».

«Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε γιατί συνέβη, δεν είναι κάτι που μπορώ να το συγχωρέσω από τον εαυτό μου. Να μη βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και πόσο αιχμηρός είμαι και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιον μου τον εαυτό. Ζητώ συγγνώμη από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από τη Σοφία και τις κόρες μου. Θέλω να πιστεύω ότι το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια» τόνισε.