Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Θεσσαλονίκης: Ανακοίνωση για την ιμπεριαλιστική επίθεση στην Συρία

Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Συρία καταγγέλλει σε ανακοίνωση του ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως η Κούβα και η Λατινική Αμερική “έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των πρόθυμων συμμάχων τους”. Στην ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος καλεί το λαό της πόλης, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να στηρίξουν το αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα και να ξεσηκωθούν απέναντι στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, με την έμπρακτη στήριξη των λυκοσυμμαχιών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αιματοκυλούν και πάλι το λαό της Συρίας. Για μια ακόμη φορά, με κατασκευασμένα στοιχεία και άθλια προσχήματα, μακελεύουν τους λαούς, καταστρέφοντας και διαμελίζοντας χώρες.

Πίσω από την εγκληματική επίθεση στην Συρία κρύβεται η ακόρεστη δίψα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων για ολοένα και περισσότερα κέρδη, για πλήρη έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών και εμπορικών δρόμων, της περιοχής.

Το τίμημα το πληρώνουν πάντα οι λαοί. Και στους βρώμικους πολέμους τους, όταν ο λαοί γίνονται «κρέας για τα κανόνια τους», αλλά και στην βρώμικη ειρήνη τους, την ποτισμένη με την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία. Διαχρονικά εργαλεία των ιμπεριαλιστών αποτελούν οι ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα και η ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων, η οικονομική κλοπή και αφαίμαξη του πλούτου που παράγουν οι λαοί.

Η Κούβα και η Λατινική Αμερική έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τη βαρβαρότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και των πρόθυμων συμμάχων τους. Η ιστορία έχει καταγράψει με ανεξίτηλα γράμματα το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ σε χουντικά πραξικοπήματα, ανατροπές κυβερνήσεων, στρατιωτικές επεμβάσεις και οικονομικό πόλεμο απέναντι στους λαούς της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής.

Στο στόχαστρο σήμερα βρίσκεται η Μέση Ανατολή και ο συριακός λαός. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες καθώς, συνεχίζοντας την επικίνδυνη πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, διαθέτει για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ τις βάσεις και τα ευρωατλαντικά στρατηγεία, μετατρέποντας τη χώρα σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο. Η πολιτική της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και της «πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εμπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα ενάντια στο λαό της Συρίας και καλεί το λαό της πόλης μας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να στηρίξουν το αντιιμπεριαλιστικό-φιλειρηνικό κίνημα, να ξεσηκωθούν απέναντι στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού και να απαιτήσουν:

· Καμιά στήριξη της κυβέρνησης στις δολοφονικές ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις ενάντια στο λαό της Συρίας.
· Να κλείσει ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.
· Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις– Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό
· Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν
· Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ.