Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενα χρόνο μετά το έγκλημα των Τεμπών: Οδηγός τρένου σταματά και κατεβαίνει να ελέγξει αφύλακτη διάβαση για αυτοκίνητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη,  η κατάσταση στο σιδηρόδρομο παραμένει απελπιστική επικίνδυνη για τη ζωη των πολιτών.

Στην Ξάνθη μηχανοδηγός σταματά το τρένο λίγο πριν περάσει από αφύλαχτη διάβαση και κατεβαίνει προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος με τα μάτια του αν περνάει κάποιο αυτοκίνητο!!!

Σύμφωνα με το MEGA, στη συγκεκριμένη διάβαση, οι μπάρες είναι κατεβασμένες αλλά και χαλασμένες, ενώ δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Μάλιστα, όπως λένε μηχανοδηγοί, πρόκειται για μία από τις πολλές διαβάσεις στην περιοχή της Θράκης που δεν λειτουργούν.

Η δημοσιογράφος, Αλκμήνη Μουδανίδου, από την Ξάνθη συνάντησε την κάτοικο της περιοχής που βλέπει καθημερινά τι συμβαίνει στην εν λόγω αφύλακτη διάβαση. Όπως επισημαίνει η ίδια η δημοσιογράφος, οι μπάρες ασφαλείας δεν είναι καν χαλασμένες, αλλά… ανύπαρκτες και δεν υπάρχει καμία απολύτως σήμανση.

Στο σημείο δεν υπάρχει επιβατική αμαξοστοιχία που να περνά, παρά μόνο εμπορικές και οι κάτοικοι είναι ανυποψίαστοι για το εάν κάποια στιγμή περάσει κάποιο τρένο.

«Εδώ και αρκετά χρόνια δεν περνά επιβατική αμαξοστοιχία, ωστόσο μία φορά στο τόσο που περνούν εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι αρκετά επικίνδυνο. Δεν υπάρχει σήμανση, είναι κατεστραμμένοι και οι φωτεινοί σηματοδότες, δεν είναι ότι δεν λειτουργούν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περνούν ανενόχλητοι και κάποιος μπορεί να ξεχαστεί κάποια στιγμή ότι περνά από τη σιδηροδρομική γραμμή», επεσήμανε μιλώντας στο Mega η Ανθή Κουρτίδου η οποία είναι κάτοικος του Πολύσιτου Ξάνθης.

«Έχουν γίνει ατυχήματα εδώ και μάλιστα θανατηφόρα. Και νέα παιδιά έχουν φύγει. Είναι ένα σημείο όπου έχουμε θρηνήσει θύματα, με τρένο να έχει παρασύρει παιδιά», ανέφερε.

 

Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι: «Ωδή στην Επανάσταση»