Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίδομα πετρελαίου: Οι όροι και οι προϋποθέσεις – Αναλυτικοί πίνακες

Επίδομα πετρελαίου: Αυξημένο, ακόμα και πάνω από 50%, θα είναι το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης που θα λάβουν ολόκληρο μέχρι το τέλος του έτους τα νοικοκυριά που πληρούν τα ε

Ανακοινώθηκαν τα κριτήρια και η διαδικασία για την παροχή του επιδόματος θέρμανσης με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, τα οποία παραμένουν τα ίδια με πέρυσι.

Τα ψίχουλα που μοιράζει και ατή η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών σε όλη τη χώρα, οι οποίες έτσι κι αλλιώς αδυνατούν με τα χαμηλά τους εισοδήματα να πληρώσουν για τη θέρμανση των σπιτιών τους και έχουν υποστεί τα πανδεινα τόσα χρόνια από τους μνημονιακούς νόμους.

Το επίδομα θα δοθεί κατόπιν αίτησης του δικαιούχου στην σχετική εφαρμογή του TAXISNET, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει έως τις 20 Δεκεμβρίου 2019 και θα πρέπει να πραγματοποιήσει τις σχετικές αγορές πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Το επίδομα θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος παραμένουν τα ίδια με πέρυσι. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι είχε δοθεί επίδομα ύψους 0,16 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης και υπήρχαν συγκεκριμένα όρια κατανάλωσης, με βάση τα τετραγωνικά της κατοικίας και την γεωγραφική ζώνη.  Φέτος, για να λάβει ο δικαιούχος το ανωτέρω επίδομα πρέπει να πραγματοποιήσει αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του ανωτέρω επιδόματος.  Προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Επιπλέον, φέτος  θα λάβουν πρόσθετο επίδομα οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα.

Επίσης, οι ορεινές κοινότητες που ανήκουν σε Δήμους που δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%, όπως προβλέπεται για τους ορεινούς Δήμους.

Ακολουθούν συνημμένοι οι σχετικοί πίνακες:

pinakas1

pinakas2