Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής: Εγκρίθηκε το νέο γιγαντιαίο εξοπλιστικό πακέτο που θα φορτωθεί ο λαός

Άλλο ένα εξοπλιστικό πακέτο – μαμούθ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ θα φορτωθεί στις πλάτες του ο ελληνικός λαός, σε μια περίοδο που οξύνεται η αντιπαράθεση -και οι αντίστοιχοι κίνδυνοι- ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Αξιοποιώντας την «συναίνεση στα βασικά» που επιδεικνύουν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και μορφώματα, ο υπουργός Άμυνας, Ν. Δένδιας, εισηγήθηκε σήμερα στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35 (χωρίς να αποκλείεται η άσκηση προαίρεσης αργότερα για επιπλέον 20).

Επίσης, την «έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, με προδιαγραφές ειδικές, της φρεγάτας «Constellation», της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού», όπως την παρουσίασε.

Αγορές F-35 και φρεγατών “constellation”: Για έγκριση στη Βουλή νέο πακέτο – “μαμούθ” για τις ανάγκες ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ είχε εγκρίνει τον Γενάρη πώληση 20+20 F-35 στην Ελλάδα, έναντι 8,6 δισ. δολαρίων. Η απόφαση για τις φρεγάτες «Constellation» αφορά την έναρξη συζητήσεων με τις ΗΠΑ για τον τρόπο συμμετοχής της Ελλάδας και του Πολεμικού Ναυτικού στο πρόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα, τη συμμετοχή των ελληνικών ναυπηγείων, τη χρηματοδότηση και τη διαμόρφωση του πλοίου το οποίο θα προορίζεται για τον ελληνικό στόλο.

Το ΠΑΣΟΚ συντάχθηκε ανοικτά με το κυβερνητικό σχέδιο για τα F-35, ενώ τα άλλα αστικά κόμματα διαφοροποιήθηκαν στα επιμέρους και τα επουσιώδη. Στοιχήθηκαν ακόμα πιο …ενθουσιωδώς για τις φρεγάτες, όπου ομονόησαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Βελόπουλος, Νίκη.

Καταψήφισε το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταψήφισε την προμήθεια των αεροσκαφών F-35 και του συναφούς εξοπλισμού, καθώς και την συμμετοχή στην προμήθεια υπηρεσιών σχεδίασης φρεγατών τύπου «Constellation».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, τόνισε πως ο σχεδιασμός της ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, εδράζεται στην ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και την αποτελεσματικότητά τους στις αποστολές που αναλαμβάνει, κάτι που προϋποθέτει την άμεση εμπλοκή της Ελλάδας, με ολέθριες συνέπειες για το λαό και για το προσωπικό των ΕΔ, ενώ η ελληνική αστική τάξη ως αμοιβή θα συμμετάσχει στην όποια κερδοφορία προκύψει μέσα απ’ τον ματωμένο ορυμαγδό.

Αποδομώντας τα κυβερνητικά προσχήματα ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί μάταια να πείσει τον ελληνικό λαό ότι στη βάση του ασύλληπτα κοστοβόρου ράλι εξοπλισμών που εξελίσσεται, βρίσκεται η τουρκική επιθετικότητα και ο τουρκικός αναθεωρητισμός, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ τονίζει σε κάθε ευκαιρία ότι παραπλανά μεθοδευμένα και συνειδητά τον ελληνικό λαό. Θύμισε εξάλλου πως μόλις έναν χρόνο πριν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, μετά την συνάντηση που είχε ο Ελληνας πρωθυπουργός με τον Ερντογάν, είχε δηλώσει ότι «ο μεγάλος στόχος είναι να λύσουμε τον πυρήνα της διαφοράς»…

Σε ό,τι αφορά τις φρεγάτες, ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει εκατομμύρια για το σχεδιασμό τη ναυπήγηση και τη χρήση πλοίων που είναι κατάλληλα για επιχειρήσεις στον Ινδικό, στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό και παντελώς ακατάλληλα για το Αιγαίο.

Ατέχνως infoΚομβικής σημασίας είναι το δημοσίευμα (Δεκ-23) του Αμερικανικού Ναυτικού Ινστιτούτου, το οποίο αναφέρεται στην κατακόρυφη περαιτέρω αύξηση του κόστους, της σχεδίασης των αμερικανικών φρεγατών της κλάσης Constellation (FFG-62) για το Αμερικανικό Ναυτικό.

Το Αμερικανικό Ναυτικό κοστολογεί τη ναυπήγηση δύο φρεγατών της κλάσης Constellation (FFG-62) $2,173.7 δις δολάρια

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter

Ατέχνως Καλές Διακοπές