Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωεκλογές: Η επόμενη μέρα να έχει ένα σημάδι 🔴 Πιο ισχυρό ΚΚΕ! 🔴

Στις 9 Ιούνη ο λαός φτάνει στις κάλπες για τις ευρωεκλογές, και βασικό κριτήριο για την ψήφο του δεν μπορεί παρά να είναι η πραγματικότητα της «επόμενης μέρας», τι τον περιμένει από 10 Ιούνη και μετά.

Και εδώ δεν χρειάζονται «μαντικές ικανότητες». Η στρατηγική της ΕΕ, στην οποία συγκλίνουν όλα τα κόμματα του ευρωΝΑΤΟικού τόξου, είναι δεδομένη: Εχει βασικούς της άξονες την πολεμική εμπλοκή και τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, μέσα από διάφορα εργαλεία που τσακίζουν τη ζωή του λαού.

Με κριτήριο την «επόμενη μέρα», λοιπόν, οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να αποδυναμώσουν τα κόμματα της ΕΕ, που συνδιαμορφώνουν τη βάρβαρη πολιτική της στις Βρυξέλλες, την οποία στην Ελλάδα θα αναλάβει να εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ με την ουσιαστική συναίνεση από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και τα συμπληρώματά τους.

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να ενισχύσουν το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που όχι μόνο αποκαλύπτει αυτούς τους σχεδιασμούς και τους αντιπαλεύει, αλλά συμβάλλει και στην οργάνωση της πραγματικής αντιπολίτευσης από τον λαό, της διεκδίκησης κόντρα σε αυτήν τη στρατηγική.

Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η γενικευμένη πολεμική προετοιμασία της ΕΕ, η «στροφή στην πολεμική οικονομία» όπως λένε οι αξιωματούχοι της, με τις στρατιωτικές δαπάνες που σπάνε κάθε ρεκόρ.

Στις 10 Ιούνη η φρεγάτα «Ύδρα» θα πλέει ακόμα στα νερά του πολέμου, στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της ναυτικής αποστολής της ΕΕ, χρεώνοντας καθημερινά τον λαό με μισό εκατομμύριο ευρώ.

Νέα εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» στις πολεμικές επιχειρήσεις στον Κόλπο του Άντεν

Θα είναι εδώ τα επόμενα βήματα της κλιμάκωσης στον πόλεμο στην Ουκρανία, ακόμα και με αποστολή στρατευμάτων από ΕΕ και ΝΑΤΟ, θα είναι εδώ οι επόμενες αποστολές όπλων από τη χώρα μας κ.ο.κ.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Θα έρθουν τα επόμενα επεισόδια της αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια, όπου συγκρούονται τα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα με θύματα τους λαούς.

Με ποια ψήφο λοιπόν μπορεί η γνήσια ανησυχία για την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου να γίνει ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό;

Ψηφίζοντας ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, δηλαδή τα κόμματα που στηρίζουν την πολεμοκάπηλη ΕΕ και έχουν μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο πολέμου; Τα κόμματα της «στρατηγικής συμμαχίας» με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ;

‘Η το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει σταθερά και με συνέπεια στον λαό τον κατήφορο της πολεμικής εμπλοκής, το γεγονός ότι κάθε γωνιά της χώρας γίνεται πια στόχος αντιποίνων; Και που μπαίνει μπροστά για να οργανωθεί η εργατική – λαϊκή αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στην ελληνική εμπλοκή;

Με πιο δυνατό το ΚΚΕ ο λαός μπορεί να ενισχύσει τη δική του παρέμβαση και εκεί που ψηφίζονται όλες αυτές οι πολεμοκάπηλες αποφάσεις της ΕΕ, τα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους της αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Την επόμενη μέρα θα είναι εδώ η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, η οποία φέρει τη σφραγίδα του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ, που το έχουν συνδιαμορφώσει όλα τα άλλα κόμματα με τους συνοδοιπόρους τους σε Ευρωομάδες και Ευρωκόμματα στο Ευρωκοινοβούλιο. Το νέο αυτό Σύμφωνο θα κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα εισοδήματα των εργαζομένων, που θα καλούνται σε νέες θυσίες για τις «αντοχές της οικονομίας», για να διασφαλίζονται φοροαπαλλαγές και προνόμια για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ποια είναι λοιπόν η ψήφος που στην πράξη θα καταδικάσει την επίθεση στο λαϊκό εισόδημα για τη θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, ποια είναι η ψήφος διεκδίκησης ουσιαστικών αυξήσεων στους μισθούς, μέτρων ενάντια στην ακρίβεια και στη λαϊκή φτώχεια;

Με ψήφο σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά κ.λπ., που από όποια θέση κι αν βρέθηκαν στήριξαν τα ματωμένα πλεονάσματα; Που δεν υπάρχει μνημόνιο της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, αντιλαϊκός νόμος που να μην έχουν ψηφίσει τα προηγούμενα χρόνια; Αλήθεια, πού διαφωνούν αυτά τα κόμματα με τα Ευρωπαϊκά Εξάμηνα και τα «πλαίσια δημοσιονομικής σταθερότητας», με τη «δημοσιονομική πειθαρχία» και τα άλλα ευρωενωσιακά εργαλεία, που στη χώρα μας γίνονται νόμοι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω των περικοπών στη χρηματοδότηση νοσοκομείων, σχολείων κ.λπ., και ματώνουν την τσέπη του λαού;

Μόνο με πιο ισχυρό ΚΚΕ μπορούν οι εργαζόμενοι να δώσουν δύναμη στις δίκαιες διεκδικήσεις τους, κόντρα στους μισθούς και στις συντάξεις – ψίχουλα, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων μέσα από τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» της δουλειάς και της ζωής – λάστιχο. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τη ζωή του λαού και τις ανάγκες του ως «κόστος». Είναι το κόμμα που είναι σταθερά στην πρώτη γραμμή της πάλης για την οργάνωση της αντεπίθεσης, για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι και ο λαός να ζήσουν με βάση τις δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Την επομένη της 9ης Ιούνη θα είναι εδώ το υπερμνημόνιο της ΕΕ, το Ταμείο Ανάκαμψης, που ψηφίστηκε και στηρίζεται από όλα τα άλλα κόμματα, προβλέποντας πάνω από 600 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα για να πάρουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι 33 δισ. ευρώ «ζεστό» χρήμα.

Ποια είναι λοιπόν η ψήφος που θα δώσει ένα δυνατό μήνυμα, ένα «φτάνει πια με τις θυσίες για τα κέρδη του κεφαλαίου»; Σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση και Νέα Αριστερά; Στα κόμματα δηλαδή που πίνουν νερό στο όνομα της στήριξης των «ψηφιακών» και «πράσινων επενδύσεων», η οποία φορτώνεται στα εργατικά – λαϊκά στρώματα; Στα κόμματα που λιβανίζουν τις περιβόητες χρηματοδοτήσεις από την ΕΕ, αυτές που προέρχονται από τον ιδρώτα του λαού αλλά γίνονται «πακέτα» στους ομίλους τα οποία συνοδεύονται από αντιλαϊκά προαπαιτούμενα; Από την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας με τις ΣΔΙΤ, τα «αυτοχρηματοδοτούμενα» νοσοκομεία ΑΕ, τα ιδιωτικά ΑΕΙ και την κατηγοριοποίηση των σχολείων, μέχρι την ένταση της φορομπηξίας με τη λεγόμενη «επέκταση της φορολογικής βάσης», που εξοντώνει τους μικρούς ΕΒΕ…

Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αμφισβήτησης και σύγκρουσης με την πολιτική που φορτώνει στον λαό τα «σπασμένα», που τον εξοντώνει είτε για να αντιμετωπιστούν οι κρίσεις της οικονομίας είτε για να μη διαταραχθεί η ανάπτυξή της. Γιατί μόνο το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι για να ανασάνει πραγματικά ο λαός πρέπει να πληρώσει το κεφάλαιο, να χάσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, γι’ αυτό και είναι η δύναμη που μπορεί να οργανώσει τη μοναδική πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση.

Με ποια ψήφο μπορεί ο λαός να καταδικάσει τις επιχειρηματικές μπίζνες της «πράσινης μετάβασης», που αποτελεί θεμέλιο της στρατηγικής της ΕΕ για την καπιταλιστική ανάπτυξη; Με ψήφο στα κόμματα που την έχουν στηρίξει με κάθε μέσο, που έχουν ψηφίσει την απολιγνιτοποίηση και τα Χρηματιστήρια Ενέργειας, τις επενδύσεις των ΑΠΕ που μεταφράζονται σε υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος;

‘Η με ψήφο στο ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που λέει στον λαό την αλήθεια, ότι τα «πράσινα κέρδη» για τα μονοπώλια φέρνουν ενεργειακή φτώχεια στα εργατικά – λαϊκά στρώματα, «πράσινα» χαράτσια και πανάκριβα εμπορεύματα, κλιμάκωση ανταγωνισμών για τις νέες πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας; Γιατί μόνο το ΚΚΕ προβάλλει τις διεκδικήσεις για ρεύμα φτηνό για τον λαό, παλεύει για επιστημονικά – κεντρικά σχεδιασμένο τομέα Ενέργειας στην ιδιοκτησία του λαού, αξιοποιώντας όλες τις πηγές Ενέργειας με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την προστασία του περιβάλλοντος.

Την επομένη των ευρωεκλογών θα είναι εδώ και η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ. Η στρατηγική δηλαδή που όλα τα άλλα κόμματα έχουν συνδιαμορφώσει, ψηφίσει στην ΕΕ και εφαρμόσει στην Ελλάδα, με βασικό κριτήριο το ξεκλήρισμα των βιοπαλαιστών αγροτών. Η στρατηγική που τους προηγούμενους μήνες έβγαλε μαζικά στους δρόμους τους αγρότες, οι οποίοι αναμετρώνται με τα υπέρογκα κόστη παραγωγής και τα μηδαμινά έσοδα λόγω εξευτελιστικών τιμών, ως αποτέλεσμα ακριβώς της αντιδραστικής ΚΑΠ.

Ποια είναι λοιπόν η ψήφος που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη διεκδίκηση της ίδιας της επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών, κόντρα στην ΚΑΠ, που δίκαια προκαλεί τη γενικευμένη δυσαρέσκειά τους; Σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση, που έχουν ψηφίσει κάθε παραλλαγή της ΚΑΠ, που χρόνια τώρα είτε κυβέρνησαν είτε συναίνεσαν στη μετατροπή των χωραφιών από μέσα επιβίωσης σε ασήκωτα βάρη, κάτι που αποτυπώνεται και στις πανάκριβες τιμές των τροφίμων στα σούπερ μάρκετ;

‘Η στο ΚΚΕ, που από τις αρχές του 1990 σταθερά αποκαλύπτει στους αγρότες ότι η ΚΑΠ ευθύνεται για το «κάθε χρόνο και χειρότερα»; Το μόνο κόμμα που στηρίζει κάθε τους διεκδίκηση, όπως για εγγυημένες τιμές, μείωση του κόστους παραγωγής, αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών κ.λπ. Το κόμμα που παλεύει για μια αγροτική παραγωγή στο πλαίσιο της οποίας να εξασφαλίζει ο αγρότης εισόδημα και όλος ο λαός φτηνά αγροτικά προϊόντα.

Η επόμενη μέρα των ευρωεκλογών για τον λαό δεν μπορεί παρά να έχει ένα σημάδι: Ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ από την κάλπη, ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στους δρόμους του αγώνα. Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης, η αναμέτρηση με την πολιτική της ΕΕ, την οποία σχεδιάζουν και υλοποιούν μαζί με την κυβέρνηση της ΝΔ τα άλλα κόμματα.

Αυτό που κρίνεται στις κάλπες είναι πόσο ισχυρό θα είναι το αντίπαλο δέος σε αυτήν την προδιαγεγραμμένη πολιτική, τόσο εκεί που αυτή διαμορφώνεται και ψηφίζεται όσο και εκεί που ανατρέπεται, στους δρόμους του αγώνα.

Και αυτό μπορεί να το εκφράσει για τον λαό μόνο το ΚΚΕ, με τις θέσεις και τη στρατηγική του, ακριβώς επειδή χαράζει τον δρόμο της λαϊκής αντεπίθεσης, τον δρόμο της απαλλαγής από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί το ΚΚΕ είναι το κόμμα που προβάλλει τη μοναδική φιλολαϊκή προοπτική, στον αντίποδα του πολέμου, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης: Την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.

 #ΤΩΡΑ_ΚΚΕ