Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα ΚΚΕ: «Η στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030” συνιστά πολεμική προετοιμασία»

Η στρατηγική «ΝΑΤΟ 2030» είναι απόδειξη των σφοδρών ανταγωνισμών ΗΠΑ – ΕΕ – Κίνας – Ρωσίας σημείωσε σε παρέμβαση της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη συζήτηση με τον Mircea Geoană, αναπληρωτή γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, ανέδειξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και τόνισε πως οι λαοί έχουν τη δύναμη να τους αντιπαλέψουν, δυναμώνοντας τον αγώνα σε κάθε χώρα για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η στρατηγική “ΝΑΤΟ 2030” συνιστά πολεμική προετοιμασία και αποτελεί απόδειξη του σφοδρού ανταγωνισμού με τη Ρωσία και την Κίνα. Η στρατιωτική περικύκλωση της Ρωσίας, η εξαγγελία περί πρώτου πυρηνικού πλήγματος όπως κι η άσκηση-μαμούθ “Defender Europe 21” διαψεύδουν τις υποκριτικές διακηρύξεις περί “ειρήνης κι ασφάλειας των λαών”. Ρόλο-κλειδί σε αυτά τα επιθετικά σχέδια έχει η εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, που πολλαπλασιάζει τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και την ίδια ώρα έχει πλέον από φέτος τα ευρωατλαντικά πρωτεία σε εξοπλισμούς για τις ΝΑΤΟικές ανάγκες. Οι “ΝΑΤΟικές πλάτες” στην επιθετικότητα της Τουρκίας και το γεγονός ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ προωθείται η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο προμηνύει ότι οι λαοί της περιοχής μπαίνουν σε μεγάλες περιπέτειες.

Επτά δεκαετίες άλλωστε το ΝΑΤΟ, ως βασική πολεμική μηχανή του κεφαλαίου σημαίνει πολέμους, αλλαγές συνόρων, χούντες, πραξικοπήματα, κατατρεγμούς και προσφυγιά.

Οι λαοί έχουν τη δύναμη να αντιπαλέψουν αυτά τα επικίνδυνα σχέδια και να δυναμώσουν τον αγώνα σε κάθε χώρα για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, με τη δική τους εξουσία».

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα