Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ημέρα μνήμης για τον ΠΑΟΚ: 20 χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη

Είκοσι χρόνια πέρασαν από το μοιραίο εκείνο ξημέρωμα της 4ης Οκτώβρη 1999, όταν ένα από τα λεωφορεία που μετέφερε μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε με φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα οκτώ μέτρων. 

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί 6 φίλαθλοι, όλοι τους κάτω των 25 ετών, καθώς και ο οδηγός του φορτηγού. Ήταν οι οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών) και ο οδηγός του φορτηγού, Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών).

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη έπειτα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που είχε διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Σε μια αδέξια προσπέραση δύο μόλις χιλιόμετρα από τα διόδια των Τεμπών, ο έλεγχος χάθηκε και το λεωφορείο του συνδέσμου Κορδελιού βρέθηκε στο κενό. 

Στο σημείο του ατυχήματος έχει στηθεί ένα μικρό μνημείο, για να θυμίζει τους αδικοχαμένους οπαδούς, που έφυγαν τόσο νωρίς.