Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ-Αγρια καταστολή: Η αστυνομία χτύπησε στο «ψαχνό» τους φοιτητές του UCLA με πλαστικές σφαίρες!

Το πραγματικό πρόσωπο του αστικού κράτους και στις ΗΠΑ αποκαλύπτει για μία ακόμη φορά η επίθεση πάνοπλων αστυνομικών στην κατασκήνωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη που έχουν στήσει οι φοιτητές του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες UCLA.

Όπως φαίνεται, η «δημοκρατική» και «προοδευτική» κυβέρνηση Μπάιντεν «δεν φείδεται» τρόπων και μέσων για να εφαρμόζει την ωμή και απροκάλυπτη καταστολή. Οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ καταστέλλουν άγρια κάθε φωνή που διαμαρτύρεται για την σφαγή στη Γάζα και ο Τράμπ «αγαλλιάζει», όπως δήλωσε, και όλοι μαζί εκφράζουν με κάθε τρόπο τη στήριξη τους στους ισραηλινούς μακελάρηδες.

Βίντεο από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες με τις αστυνομικές δυνάμεις να πυροβολούν εν ψυχρώ κατά των φοιτητών με πλαστικές σφαίρες.

Θεωρητικά, οι πλαστικές σφαίρες χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν πόνο και να ακινητοποιήσουν τον ύποπτο όμως στην πράξη, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά τραύματα, κατάγματα, διάσειση ως και τύφλωση ανθρώπων που βρίσκουν στο πρόσωπο.

Μετά την έφοδο πολλοί διαδηλωτές εγκατέλειψαν το χώρο, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που παραμένουν στο σημείο. Επίσης αναφέρεται σε δημοσιεύματα πως πολλοί φοιτητές έχουν μεταφερθεί σε άλλο σημείο του Πανεπιστημίου και θα συνεχίσουν την κινητοποίηση κατά του πολέμου του Ισραήλ και τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας. «Ο κόσμος θα επιστρέψει, αυτό δεν είναι το τέλος, Ελεύθερη Παλαιστίνη», είναι το μήνυμα που έστειλε ένας από τους φοιτητές, καθώς νεαροί συλληφθέντες μεταφέρονταν κατά δεκάδες σε οχήματα της αστυνομίας.

Πολιορκία και εισβολή

Από το βράδυ της Τετάρτης, η κατάσταση θύμιζε πολιορκία με πάνοπλους αστυνομικούς να στρατοπεδεύουν εκτός του πανεπιστημίου και να αναμένουν την τελική εντολή για έφοδο. Οι φοιτητές από την πλευρά τους έστησαν οδοφράγματα και περίμεναν την εισβολή. Όταν δόθηκε το σήμα για την επιχείρηση ξεκίνησε και ο «πόλεμος». Εκρήξεις, κραυγές και πυροβολισμοί αντηχούσαν, ενώ οι φοιτητές προσπαθούσαν να αντισταθούν με ομπρέλες και αυτοσχέδιες ασπίδες.

Όταν έσπασαν οι πρώτες γραμμές «έπεσαν», οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τις μαζικές συλλήψεις, ξηλώνοντας ταυτόχρονα τα οδοφράγματα και τις σκηνές που είχαν στήσει φοιτητές. Ακολούθησε χάος, καθώς οι φοιτητές διαπίστωσαν πως τα οδοφράγματα είχαν σπάσει και οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν εισβάλει εντός του campus από διάφορες μεριές. Από τα μεγάφωνα δίνονταν συνεχώς οδηγίες, ενώ φωνές και συνθήματα ακούγονταν από κάθε γωνιά.

Την ίδια στιγμή ένα πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών, που βρίσκονταν έξω από το Πανεπιστήμιο, χλεύαζε και αποδοκίμαζε τους αστυνομικούς, ενώ ανάμεσα στους συγκεντρωμένους κυμάτιζαν πολλές παλαιστινιακές σημαίες.

Στον αντίποδα, στο πλευρό των αστυνομικών δυνάμεων βρίσκονταν μια μικρότερη ομάδα εβραίων και φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών, οι οποίοι λίγο πριν την εισβολή της αστυνομίας, κυματίζοντας ισραηλινές σημαίες, προέτρεπαν την αστυνομία σε διάλυση του καταυλισμού.