Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΗΠΑ: Ικανοποίηση για την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν γιατί “ενισχύεται το ΝΑΤΟ”

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ενθαρρύνουν τη διατήρηση της ηρεμίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ των συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ. Η δουλειά των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία και την Ελλάδα, καθώς και η παρουσία μας στο Αιγαίο, ενισχύει το ΝΑΤΟ και βοηθά στην αντιμετώπιση της επιθετικότητας του Κρεμλίνου εναντίον του κυρίαρχου γείτονά του, της Ουκρανίας. Οι συλλογικές μας προσπάθειες επικεντρώνονται στο να βάλουμε ένα τέλος στον βάναυσο και απρόκλητο πόλεμο της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας».

Αυτά απάντησε ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα, αφού αυτή συνδέεται με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ να διασφαλιστεί η νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

«Ενθαρρύνουμε αυτές τις συζητήσεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν για την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, μόνο που οι σχεδιασμοί αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με την ειρήνη και οδηγούν σε συνδιαχείριση στην περιοχή.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook _ Twitter