Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Καισαριανή έχει και θα συνεχίσει να έχει αγωνιστική, ανυπότακτη δημοτική αρχή, αμετακίνητη στο πλευρό του λαού!

Το μήνυμα της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, της αποφασιστικής στράτευσης για τη νικηφόρα έκβαση της μάχης των εκλογών για την Τοπική Διοίκηση, για ανανέωση της θητείας της αγωνιστικής δημοτικής αρχής Καισαριανής, της μάχης των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών όποτε κι αν αυτές προκηρυχτούν, εξέπεμψε η συγκέντρωση που οργάνωσε χτες,  Δευτέρα 18 Μάρτη η Τομεακή Επιτροπή Ανατολικών Συνοικιών του ΚΚΕ στην Καισαριανή, στο κλειστό γήπεδο της «Near East», με ομιλητές τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, και τον δήμαρχο και εκ νέου υποψήφιο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ηλία Σταμέλο.

Παράλληλα, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο, που περιλαμβάνει αγωνιστές από όλα τα λαϊκά στρώματα, που πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, εργαζόμενους του χεριού και του πνεύματος, αυτοαπασχολούμενους της πόλης, συνταξιούχους, γυναίκες, επιστήμονες.

Με συνθήματα όπως «Ισχυρό ΚΚΕ – Αντεπίθεση λαέ» και «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», οι συγκεντρωμένοι στο κατάμεστο γήπεδο, νέοι και μεγαλύτεροι, άντρες και γυναίκες, εργαζόμενοι και επαγγελματίες, έδωσαν το στίγμα για την αναγκαία ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ώστε ισχυρή να είναι η υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων την επόμενη μέρα της κάλπης!

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ πολλών άλλων και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, η σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής Άννα Βασιλάκη, η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Βόρειο Αιγαίο, ο μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Κορακάκης, ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΚΑΜ Λάζαρος Κυρίτσης, ο συγγραφέας Βαγγέλης Σακκάτος, οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμαρχοι Ζωγράφου, Ανδρέας Καραβίδας, Βύρωνα, Βαγγέλης Γείτονας, Δάφνης – Υμηττού, Ναυσικά Κηπουρού – Τόλια και πολλοί άλλοι

Την ομιλία του σ.φου ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, που μεταδόθηκε και ζωντανά από τον 902, μπορείτε να δείτε εδώ

ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

Ο λαός της Καισαριανής έχει πολλές αποδείξεις για τη στάση των κομμουνιστών όταν ανέλαβαν την ευθύνη διοίκησης του Δήμου

Παραθέτουμε ολόκληρη την ομιλία, σαν μια ακόμη απόδειξη αυτού που επανειλημμένα είπαμε πως δηλ. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι κάνουν την διαφορά

«Καισαριανιώτες – Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή σας στη μεγαλειώδη σημερινή μας συγκέντρωση. Δίνει μήνυμα ότι η Καισαριανή θα συνεχίσει την ηρωική της παράδοση. Θα συνεχίσει να έχει δημοτική αρχή που θα παλεύει για το δίκιο του λαού, θα στέκεται δυναμικά δίπλα του, στους αγώνες, αλλά και τις αγωνίες του.

Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της προσπάθειας που κάναμε αυτά τα χρόνια για να στηρίξουμε τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, να μπούμε μπροστά στις διεκδικήσεις για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού.

Αποτελεί μήνυμα συστράτευσης για την εκλογή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξανά στη διοίκηση του Δήμου Καισαριανής, αλλά και για το δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια, το δυνάμωμα του ΚΚΕ παντού στις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν.

Ιδιαίτερα θέλουμε να χαιρετίσουμε τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων του λαϊκού κινήματος στην πόλη μας, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους γονείς των παιδικών σταθμών και των σχολείων, τους εθελοντές της Δασοπροστασίας του Δήμου και όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας στους αγώνες και τις διεκδικήσεις. Σχεδόν κάθε θετικό βήμα που έγινε στην πόλη μας τα χρόνια αυτά, είναι αποτέλεσμα της αναντικατάστατης αυτής σχέσης.

Χαιρετίζουμε επίσης τους εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής που είναι σήμερα μαζί μας, που με την καθημερινή τους προσφορά, υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και προτεραιότητες. Αποτέλεσαν στήριγμά μας τα χρόνια αυτά, αγωνιστήκαμε μαζί κόντρα στη μεθοδευμένη απαξίωση των δημοτικών υπηρεσιών που προωθεί η αντιλαϊκή πολιτική, για να στρωθεί ευκολότερα ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης.

Καισαριανιώτες – Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Στις 26 Μάη καλούμε το λαό της πόλης μας να υπερασπιστεί μια πορεία κοντά 5 χρόνων.

Το διάστημα αυτό, από τη θέση της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής:

  • Σταθήκαμε στον αντίποδα της κυρίαρχης πολιτικής. Βρεθήκαμε, όπως είχαμε από την αρχή ξεκαθαρίσει, στην αντιπολίτευση.

Δεν υποταχθήκαμε στο ρόλο που καθορίζουν για τους Δήμους και τις Περιφέρειες εδώ και 2 δεκαετίες, όλες οι διοικητικές μεταρρυθμίσεις του αστικού κράτους -από τον “Καποδίστρια” στον “Καλλικράτη” και σήμερα τον “Κλεισθένη”. Δηλαδή, Δήμους και Περιφέρειες που θα εξειδικεύουν τοπικά την αντιλαϊκή πολιτική, θα συμβάλουν στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.

  • Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις και τη πάλη του λαϊκού κινήματος, τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις, κόντρα στη μοιρολατρία και τη λογική των χαμηλών απαιτήσεων.
  • Πήραμε θέση ενάντια σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθήθηκαν, στην πολιτική της ΕΕ, στο διαρκές μνημόνιο, στη φοροληστεία και τις μειώσεις των συντάξεων. Καταδικάσαμε με συνέπεια τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις στην περιοχή μας, που γεννούν τη σύγχρονη προσφυγιά. Τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Δεν είπαμε ποτέ ότι αυτή δεν είναι αρμοδιότητά μας και ότι εμείς είμαστε για τα τοπικά προβλήματα μόνο. Ό,τι αφορά τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων μάς αφορά, αφορά κάθε δημοτική αρχή που θέλει να υπηρετεί το λαό.
  • Διεκδικήσαμε μέτρα ανακούφισης των πιο φτωχών λαϊκών στρωμάτων και των ανέργων. Πήραμε μέρος στη μεγάλη πορεία από την Πάτρα, την άνοιξη του 2016, απαιτώντας μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Εναντιωθήκαμε στη νέα μείωση της χρηματοδότησης Δήμων και Περιφερειών.
  • Δεν συμμορφωθήκαμε στους νόμους που θεσπίζουν την αρπαγή όσων με κόπους και θυσίες κατάφερε να χτίσει ο εργαζόμενος. Κανένας πλειστηριασμός, καμία κατάσχεση λογαριασμού δεν προχώρησε από το Δήμο Καισαριανής και τις υπηρεσίες του.
  • Αρνηθήκαμε τη διάθεση των αποθεματικών του Δήμου για τις ανάγκες των τραπεζών και την εκχώρηση της δημοτικής περιουσίας στο Υπερταμείο.
  • Στηρίξαμε τους αγώνες των εργαζόμενων των Δήμων (ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση) και βρεθήκαμε δίπλα τους σε όλες τις κινητοποιήσεις που αναπτύχθηκαν, απαιτώντας την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους και την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.
  • Αποκαλύψαμε τον επικίνδυνο ρόλο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που από τη μια συνεχίζει να τσακίζει τη ζωή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων, τα “δίνει όλα” για την ανάπτυξη του κεφαλαίου, έχει γίνει ντίλερ του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή και από την άλλη, θέλει να εμφανίζεται ως προοδευτική δύναμη, ως τιμητής των αγώνων του λαού και ειδικά των εκτελεσμένων αγωνιστών στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, που έχυσαν το αίμα τους για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, ενάντια στους ιμπεριαλιστές και τις επιδιώξεις τους.

Τους μπήκαμε βέβαια στο μάτι!

Δεν είναι τυχαίο ότι η στάση μας αυτή συγκέντρωσε την πολεμική -φανερή, αλλά και αθέατη- των κυβερνητικών δυνάμεων και του μηχανισμού τους όλα αυτά τα χρόνια.

Δυστυχώς για αυτούς, βρήκαν απέναντί τους ανθρώπους που δεν λυγάνε σε τέτοιου είδους επιθέσεις.

  • Ασπίδα μας απέναντι σε όλες τις δυσκολίες, υπήρξε η επαφή μας με το λαό της πόλης.

Η επιμονή μας να βρισκόμαστε δίπλα του με κάθε αφορμή, στις συγκεντρώσεις απολογισμού της δημοτικής αρχής, τις συνελεύσεις κατοίκων στις γειτονιές, τα μαζέματα των γονιών στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία, τις εκδηλώσεις των ΚΑΠΗ.

Η αντίληψή μας να μην κρύβουμε τα προβλήματα και να δείχνουμε την πραγματική τους αιτία, ως προϋπόθεση για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης που μπορεί να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση.

Η πορεία μας αυτά τα 5 χρόνια απέδειξε ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Μόνο ο αγώνας και η διεκδίκηση μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.

Στηρίζοντας την πάλη του λαού, όπως είχαμε εξαρχής δεσμευτεί:

  • Ολοκληρώσαμε τον αγώνα δεκαετιών των κατοίκων της πόλης μας, που, με επικεφαλής αρχικά τον αείμνηστο δήμαρχο Π. Μακρή, πάλεψαν για να περιέλθει οριστικά το Σκοπευτήριο της Καισαριανής στο λαό και τις ανάγκες του.

Από το Σεπτέμβρη του 2017, η περιώνυμη Σκοπευτική Εταιρεία έχει πάψει να μολύνει το ιερό αυτό χώμα. Ταυτόχρονα, δεν επιτρέψαμε η πράξη της παραχώρησης να γίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική, μη παίρνοντας μέρος στη φιέστα εξιλέωσης που ετοίμασε η κυβέρνηση το Σεπτέμβρη του 2016.

  • Υπερασπιζόμενοι την ιστορική αλήθεια και την ιστορία της πόλης μας, εγκαινιάσαμε στις 9 Μάη του 2016, το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, κάνοντας πράξη το όνειρο χιλιάδων αγωνιστών. Από την ημέρα εκείνη, το Μουσείο της Καισαριανής έχουν επισκεφτεί πάνω από 35.000 επισκέπτες. Εκατοντάδες σχολεία περιηγήθηκαν στους χώρους του, όπου εκτίθενται σπάνια ντοκουμέντα που φυλάσσονταν για χρόνια με μεγάλους κίνδυνους από τους Καισαριανιώτες.
  • Έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Δημοτικής Αρχής και των φορέων της σχολικής κοινότητας της πόλης, εξασφαλίστηκε για πρώτη φορά μετά από κοντά είκοσι χρόνια, χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου μας (συνολικά προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ). Με την ολοκλήρωσή τους, οι μαθητές της πόλης μας στεγάζονται πλέον σε πιο ασφαλή και λειτουργικά σχολεία.
  • Στηρίζοντας τους αγώνες των συμβασιούχων εργαζόμενων στους Δήμους, βρισκόμενοι καθημερινά δίπλα τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις το καλοκαίρι του 2017, άνοιξε ο δρόμος, έστω και περιορισμένα, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες καθαριότητας, έπειτα από κοντά μια δεκαετία απαγορεύσεων.

συγκέντρωση 1

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Τα 5 αυτά χρόνια δεν ακολουθήσαμε τους εύκολους δρόμους. Βρεθήκαμε στην «άλλη όχθη» από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί.

Στο Δήμο Καισαριανής:

  • Εξασφαλίσαμε την πρόσβαση όλων των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης μας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όταν στους γειτονικούς Δήμους, με διοίκηση στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ, εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός κάθε χρόνο.

Με την ολοκλήρωση του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού και τη νέα πτέρυγα στο Β’ Βρεφονηπιακό Σταθμό, καλύφθηκαν σε αυτή τη φάση όλες οι ανάγκες σε κτιριακές εγκαταστάσεις με ποιοτικό τρόπο. Προσλήφθηκε το αναγκαίο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

  • Δεν έγινε καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, ενώ προχωρήσαμε σε μειώσεις και απαλλαγές σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Καταργήθηκαν τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς σε οικογένειες με εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ.
  • Αναβαθμίσαμε τις κοινωνικές δομές του Δήμου, (το κοινωνικό φαρμακείο, παντοπωλείο και συσσίτιο). Λειτουργήσαμε Λαϊκό Φροντιστήριο, ώστε κανένας μαθητής να μη μείνει χωρίς στήριξη στη μάχη που δίνει για τη μόρφωσή του.
  • Ανοίξαμε πόλεμο με τα ναρκωτικά και τη ναρκωκουλτούρα που προωθεί η κυβέρνηση, με ένα πρωτότυπο πρόγραμμα συνεργασίας με το ΚΕΘΕΑ, που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς της πόλης μας.
  • Μέσα από τα προγράμματα αθλητισμού του Δήμου, δώσαμε τη δυνατότητα άθλησης σε εκατοντάδες παιδιά. Ταυτόχρονα, διεκδικήσαμε σοβαρές παρεμβάσεις για τη βελτίωση των δημοτικών αθλητικών υποδομών, όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ «ΜΕΛΙΣΙΝΟΣ» και στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου “Μ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ”, στα οποία έχουν δωρεάν πρόσβαση τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας.
  • Με τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, το Θερινό Κινηματογράφο “Αιολία”, τις εκδηλώσεις του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, το Αποκριάτικο Καρναβάλι και τόσα άλλα, στηρίξαμε τη διέξοδο στον Πολιτισμό που έχει λαϊκά χαρακτηριστικά και συμμετοχή, αλλά και περιεχόμενο.
  • Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε έργα υποδομής και όχι «βιτρίνας» για την πόλη, όπως είναι:

– Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης (προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ).

– Η ανακατασκευή του συνόλου των παιδικών χαρών του Δήμου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος.

– Η δεύτερη, μέσα σε 3 χρόνια, φάση ασφαλτόστρωσης δρόμων της πόλης μας, που ξεκινάει αυτές τις ημέρες.

– Η αντικατάσταση του συνόλου του οδοφωτισμού με σύγχρονα σώματα LED, που είναι στη φάση της δημοπράτησης.

– Η κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που ξεκινάει μέσα στο έτος (προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ).

– Η ανανέωση του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου, που βελτιώνει τις δυνατότητες αποκομιδής και την ασφάλεια του εργαζόμενου προσωπικού.

– Η ανάπλαση του πρασίνου και το “Πάρκο Σκύλων” στο Σκοπευτήριο.

Και άλλα πολλά, που θα απαιτούσε πολύ χρόνο να αναφέρουμε και που εξάλλου πολλοί ήδη γνωρίζετε αναλυτικά από τις συγκεντρώσεις, τις συνελεύσεις, τις συνεντεύξεις της δημοτικής αρχής.

Τέλος, εκπονείται ήδη η μελέτη για τη συνολική αναβάθμιση του χώρου του πάρκου του Σκοπευτηρίου, που θα ανοίξει το δρόμο για το κυρίως έργο, που θα περιλαμβάνει τη μετατροπή του ιστορικού Κέντρου “Χάραμα” σε πολιτιστικό Κέντρο, τη διαμόρφωση ανοιχτού θεάτρου και χώρου βιβλιοθήκης, την ανάπλαση του πάρκου και τη βελτίωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων.

Συνολικά, το κόστος των έργων που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται στη φάση της ολοκλήρωσης ξεπερνούν τα 10 εκατ. ευρώ.

Με τα παραπάνω αποδεικνύεται στην πράξη πως μια δημοτική αρχή που διεκδικεί με κριτήριο της ανάγκες του λαού, μπορεί να έχει κατακτήσεις, να αναγνωρίζει και να ανταποκρίνεται στις λαϊκές προτεραιότητες.

Δεν πιστεύουμε ότι η Καισαριανή μπορεί να γίνει όαση όταν κυριαρχεί η αντιλαϊκή πολιτική, όταν την κοινωνία μας την κινεί το κέρδος και όχι η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών.

Δώσαμε όμως και δίνουμε ανάσες, αυτοπεποίθηση και ελπίδα. Δεν υποτιμάμε το παραμικρό που αφορά την καθημερινή ζωή και τα δικαιώματα του κάθε συμπολίτη μας. Βοηθάμε να σταθούν όρθιοι οι πιο αδύναμοι και ταυτόχρονα, να δυναμώσει ο αγώνας του λαού για τα δίκια του.

anigif

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Κοινή αφήγηση όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων, σε κεντρικό επίπεδο, αλλά και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, είναι ότι η “ανάπτυξη” που στηρίζεται στην κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, θα βελτιώσει τάχα τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων, θα βάλει τέλος στην εποχή των μνημονίων, θα επαναφέρει ότι χάσαμε την περίοδο της κρίσης, κλπ.

Σε αυτή τη βάση, θα έχετε ακούσει -πιθανά- ήδη τους αντιπάλους μας να κλείνουν σε κάθε πτώση τη λεγόμενη “Τοπική Ανάπτυξη”, την “Οικονομική Αυτοτέλεια”, να τάζουν “τοπικές μπίζνες” που θα λύσουν όλα τα προβλήματα, να μας κατηγορούν για “αντιαναπτυξιακούς”, κ.ά

Πρόκειται για στόχο που δεν έχει σε τίποτα να κάνει με τα λαϊκά συμφέροντα. Που έρχεται από πολύ παλιά και στέκεται αποδεδειγμένα απέναντι στις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Οι “ρυθμοί ανάκαμψης” και οι “επενδύσεις” δεν εξασφαλίζουν την αποκατάσταση των απωλειών λόγω της κρίσης και την αναχαίτιση της αντιλαϊκής επίθεσης. Δεν φτιάχνουν “τοπικούς παραδείσους”.

Αντιθέτως, απαιτούν τη συμφιλίωση του λαού με τη φτώχεια, την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις. Απαιτούν το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας και την εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών αναγκών. Πάνω σε αυτά θα ευδοκιμήσει η “ανάπτυξη’ που μας σερβίρουν.

Όλα τα προηγούμενα χρόνια, στους στόχους και τις ανάγκες αυτής της ανάπτυξης, προσαρμόστηκε η λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, με τις απανωτές μεταρρυθμίσεις που προηγήθηκαν. Σε αυτό το δρόμο οδηγηθήκαμε σταθερά:

  • Στις δραματικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών και στο τοπικό χαράτσωμα για όλα (με τα τέλη, τα πρόστιμα, τα τροφεία, τα δίδακτρα, την ανταποδοτικότητα σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες).
  • Οδηγηθήκαμε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων που αποσάθρωσαν τις κοινωνικές δομές.
  • Οδηγηθήκαμε στην αντικατάσταση του προσωπικού με φτηνούς και ανανεώσιμους εργαζόμενους, με συμβασιούχους, ΜΚΟ, ΚΟΙΝΣΕΠ, κ.ά.
  • Προχώρησαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι συμπράξεις, η παραχώρηση στους επιχειρηματίες -με ληστρικούς μάλιστα όρους- της δημοτικής περιουσίας, δόθηκε πακτωλός χρημάτων για έργα που δεν ανταποκρίνονται στις λαϊκές προτεραιότητες.

Ξεκαθαρίζουμε ότι εμάς, σε αυτούς τους σχεδιασμούς, συνεργούς και συνένοχους δεν θα μας βρουν. Θα μας βρουν, όπως μας έβρισκαν πάντοτε, απέναντι.

  • Να παλεύουμε μαζί με τα λαϊκά στρώματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζονται.
  • Να διεκδικήσουμε την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, που θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών των δήμων.
  • Την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βαριά φορολογία.
  • Την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών δομών στην Προσχολική Αγωγή, την Παιδεία, την Υγεία, την Άθληση.
  • Να διεκδικούμε την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού σε όλους τους τομείς, με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τις τσέπες των δημοτών.
  • Την προστασία των ελεύθερων χώρων και των δασών από την εμπορευματοποίηση.
  • Την επίλυση μεγάλων προβλημάτων της πόλης, όπως το κυκλοφορικό και το συγκοινωνιακό, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας και με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Να διεκδικούμε έργα και υποδομές που έχει πραγματικά ανάγκη ο λαός και βελτιώνουν την καθημερινότητά του.

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η στάση μας αυτά τα χρόνια, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις μας ενόχλησαν πολλούς. Τους χαλάσαμε τη σούπα!

Ήδη, το διάστημα αυτό ξεδιπλώνεται η προσπάθεια διαστρέβλωσης και υποτίμησης της προσφοράς της δημοτικής αρχής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο μας, από τις παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των Καισαριανιωτών.

Περισσεύει “το όραμα” και η “αγάπη για την πόλη”, η επίκληση της Καισαριανιώτικης …καταγωγής, ενώ στα κρυφά προχωράνε τα “ταξίματα” που παίζουν με την αγωνία ενός κόσμου για επιβίωση, μοιράζονται καρέκλες και τίτλοι στη βάση του νέου εκλογικού νόμου, χαλάνε οι μοιρασιές, ξαναγίνονται οι μοιρασιές, κ.ά.

  • Η κυβερνητική παράταξη “Συνεργασία Πολιτών”, κάνει κάθε προσπάθεια να αποπροσανατολίσει από τις ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για τη συνέχιση και τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής της πολιτικής στους Δήμους (για τη μείωση κρατικής χρηματοδότησης, την απαγόρευση των προσλήψεων, κλπ.) και να ρίξει γι’ αυτά ευθύνες στη διοίκηση του ΚΚΕ. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν το έργο της Δημοτικής Αρχής και ό,τι έχουμε καταφέρει με τεράστια προσπάθεια και σχέδιο διεκδίκησης το διάστημα αυτό.

Αντί αυτού, παρουσιάζουν την περιφέρεια ως ευεργέτη της πόλης, κρύβοντας τη στάση που αυτή κράτησε απέναντι στο Δήμο και τις ανάγκες του τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με την προνομιακή αντιμετώπιση των όμορων Δήμων.

Προχωρούν σε περιοδείες με κυβερνητικά στελέχη στις γειτονιές, για να κρατήσουν εγκλωβισμένο λαϊκό κόσμο που εξαπάτησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν λένε βέβαια κουβέντα για τις ευθύνες τους ως Διοίκηση του Δήμου, που σε 8 χρόνια τον έφτασαν κυριολεκτικά στη χρεοκοπία, με τεράστιες οφειλές σε τρίτους (που μόλις φέτος αποπληρώσαμε) και με ληστρικά δάνεια που θα βαραίνουν ως το 2023.

Κάνουν “βρώμικη” δουλειά μέσα από το διαδίκτυο, όπου αναπαράγονται συκοφαντίες και πολεμική απέναντι στη δημοτική αρχή.

Έχουν μίσος για το Μουσείο και τη λειτουργία του. Δώσανε μάχη ενάντια στο χαρακτηρισμό του ως ΕΑΜικό και στον πολιτικό του προσανατολισμό. Η επικεφαλής της δεν διστάζει να μιλάει ανοιχτά για ρεβάνς και ανατροπή, να λοιδορεί μιλώντας για “φολκλορικού τύπου” μουσείο, χωρίς δήθεν ιστορική τεκμηρίωση, κ.ά.

  • Οι άλλοι δύο συνδυασμοί, ο συνδυασμός του κ. Βοσκόπουλου (στηρίζεται επίσημα από το ΚΙΝΑΛ) και της κ. Γραφίδου, εμφανίζονται σήμερα ως ανεξάρτητοι, αν και έχουν μακρά και γνωστή “εξαρτημένη” πορεία και πολιτικά φλερτ με όλους τους διαθέσιμους. Παρόντες αμφότεροι στα πολιτικά τραπεζώματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Πατούλη και του Καμίνη και έχοντας στα ψηφοδέλτιά τους υποψήφιους που έχουν υπηρετήσει “κάθε σημαίας τον ιστό”.

Και οι δύο δεν βγάζουν άχνα για τα τεράστια προβλήματα που ζει ο λαός, την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας, γιατί είναι αποφασισμένοι να μη διεκδικήσουν, να μην αντιπαλέψουν την πολιτική που προωθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και η ΕΕ. Πίσω από τις ωραίες εκφράσεις και το επικοινωνιακό λεξιλόγιο, οι θέσεις τους είναι πραγματικό φαρμάκι για τα λαϊκά στρώματα της συνοικίας.

Η κ. Γραφίδου νομιμοποιεί το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ και θέλει, λέει, να το μεταφέρει στο Δήμο, κάνοντας τις δημοτικές υπηρεσίες άλλον ένα μηχανισμό που θα κυνηγάει το λαό που υποφέρει. Για τους εργαζόμενους οραματίζεται ΚΟΙΝΣΕΠ και μικτές επιχειρήσεις με ιδιώτες, όπου θα διαγωνίζονται οι άνεργοι για το ποιος θα είναι πιο φτηνός και θα κυριαρχούν η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις.

Ο κ. Βοσκόπουλος μιλάει και αυτός για αύξηση των παραγωγικών εσόδων του Δήμου, δηλαδή παραπέρα τοπική φορολογία και επέκταση της ανταπόδοσης. Βλέπει τη δημοτική περιουσία, που κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών, ως φιλέτο για τοπικές μπίζνες με επιχειρηματίες. Απέδειξε με τη στάση του στο ζήτημα του μετρό, ότι για τις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν διστάζει να θυσιάσει μόνιμα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης.

  • Η δημοτική παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παρά τη μικρή εκλογική της δύναμη, όλο το προηγούμενο διάστημα έπαιξε με ανάθεση το βρώμικο ρόλο του χτυπήματος της δημοτικής αρχής του ΚΚΕ, με ψέματα και συκοφαντίες που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν οι υπόλοιποι, την ίδια στιγμή που γίνεται ουρά στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ (δημοψήφισμα).

Στο σύνολό τους, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο ανοιχτά, θα επιδιώξουν να εμφανίσουν την πολιτική μας τοποθέτηση, το γεγονός ότι η “Λαϊκή Συσπείρωση” είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ως δήθεν μειονέκτημα, ως δογματισμό και στενότητα, σε μια εποχή -μάλιστα(!)- που δίνονται δυνατότητες για ευρείες τάχα συνεργασίες, από το νέο εκλογικό νόμο.

Δυστυχώς για αυτούς, ο λαός της πόλης έχει και γνώση και εμπειρία.

Γνωρίζει ότι στη διοίκηση του Δήμου, δεν ξεχωρίσαμε τους εργαζόμενους, το λαό της Καισαριανής από το κόμμα που ψήφισε στις εκλογές, από το εάν συμφωνούν ή όχι σε όλα μαζί μας.

Ήμασταν δημοτική αρχή όλων των Καισαριανωτών, βρεθήκαμε πρωτίστως δίπλα στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους πιο ταλαιπωρημένους, στη νέα γενιά που πρέπει να πάρει όσα εφόδια μπορεί για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον. Η πολιτική μας τοποθέτηση ενίσχυσε τους κοινούς αγώνες των Καισαριανωτών, δεν τους αδυνάτισε.

Ο λαός της Καισαριανής έχει πολλές αποδείξεις για τη στάση των κομμουνιστών και των λαϊκών αγωνιστών, που συνεργάστηκαν μαζί τους όταν ανέλαβαν την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου Καισαριανής.

Σημαία post

Έχουν μείνει στα χείλη και στο θυμικό του λαού ο Λεωνίδας Μανωλίδης, ο Παναγιώτης Μακρής, ο Γιώργος Κατημερτζής ως αγωνιστές, που στήριξαν -συνέβαλαν-, οργάνωσαν τη λαϊκή διεκδίκηση και κινητοποίηση. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι αποτελούν σημείο αναφοράς, γιατί έβαζαν πάντα το κοινωνικό, το λαϊκό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Πίσω από κάθε κατάκτηση, πίσω από κάθε ουσιαστικό έργο που αντιμετώπισε λαϊκές ανάγκες στην πόλη μας, βρίσκονται αγώνες και διεκδικήσεις στις οποίες πρωτοστάτησαν.

Με αυτήν την παρακαταθήκη και ευθύνη και σε αυτό το δρόμο πορεύτηκε τα 5 αυτά χρόνια. Σε αυτόν θα προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα και στη νέα θητεία της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στο Δήμο Καισαριανής.

Για τον κόσμο που νιώθει ότι θα συναντήσουμε δυσκολίες, που μπορεί ακόμα να κρατάει τις επιφυλάξεις του, αλλά εκτιμάει, σέβεται την προσφορά και τη στάση μας, του ζητάμε χωρίς δισταγμό, να μας στηρίξει από τον πρώτο γύρο των εκλογών και να δώσει την απόλυτη πλειοψηφία στο ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” από την πρώτη Κυριακή.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές, στις εκλογές για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, θα κάνει την πραγματική διαφορά υπέρ του λαού!

Δίνουμε την μάχη να συνεχίσουμε αυτή την πορεία με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα

Καισαριανιώτες, Καισαριανιώτισες, Φίλοι και Φίλες,

Με μεγάλη μας χαρά θα παρουσιάσουμε σήμερα, τους πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στην Καισαριανή.

Το ψηφοδέλτιο μας, είναι ψηφοδέλτιο μάχης και αγώνα. Περιλαμβάνει αγωνιστές από όλα τα λαϊκά στρώματα, που πρωτοστατούν στην πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ. Περιλαμβάνει εργαζόμενους και του χεριού και του πνεύματος, αυτοαπασχολούμενους της πόλης, συνταξιούχους, που είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι του αγώνα, γυναίκες, επιστήμονες. Ανθρώπους, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι μπορούν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα.

Από αυτούς 16 είναι δημοτικοί σύμβουλοι που όλοι μαζί παλέψαμε στο δημοτικό συμβούλιο, στην προηγούμενη θητεία του, απουσιάζει ο αείμνηστος συναγωνιστής Χρήστος Αξιώτης που έφυγε από κοντά μας. Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από υποψήφιους που όλοι τους είναι μέλη μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων. Το 71% είναι εκλεγμένοι σε Διοικητικά Συμβούλια μαζικών φορέων ή συνδικαλιστικών. Το 50% είναι γυναίκες. Το 46% έχει πανεπιστημιακές σπουδές»: Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι |> ακολουθούν 36 ονόματα, που μπορείτε να δείτε και εδώ

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog