Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κατάπτυστη κατάληξη της θλιβερής «αριστερής» δημοτικής αρχής στη Νέα Ιωνία!

Γράφει ο ΝΕΟ-Ιωνιώτης //

Στήνει απολύσεις εργαζομένων μετά και την ηχηρή αποδοκιμασία των Νεοϊωνιτών που έστειλαν στη τρίτη θέση τον τέως δήμαρχο Ηρακλή Γκότση!

Με το στίγμα μιας κατάπτυστης «φωτογραφικής» – και συνάμα εκδικητικής για τους εργαζόμενους που αγωνίζονται- απόφασης παρέδωσε την οχτάχρονη θητεία της η απελθούσα υπό την Ηρακλή Γκότση Δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.

Απ’ το 2010 στην Τοπική Διοίκηση της Νέας Ιωνίας ήταν η παράταξη «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον Ηρακλή Γκότση. Αναλυτική, και συγχρόνως προφητική για την κατάληξη της «Ενότητας» για την …τρόϊκα στη Νέα Ιωνία, ήταν η ανάρτηση του ΝΕΟ-Ιωνιώτη «Αριστεροσκορπίσματα τα ανεμομαζώματα της δημοτικής αρχής στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ» 

nea ionoa gkotsis

Η απελθούσα δημοτική αρχή υπό τον Ηρακλή Γκότση στη Νέα Ιωνία, έχει στο ενεργητικό της τη μοναδική, ίσως, πρωτοτυπία στα δημοτικά πράγματα της χώρας: Όλες οι δημοτικές παρατάξεις έκαναν προετοιμασίες για την ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων τους στην περίπτωση που θα ήταν οι νικητές των δημοτικών εκλογών στις 26 Μάη 2019. Ο Ηρακλής Γκότσης, λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, όρκιζε επιλαχόντες καθώς οι σύμβουλοι της παράταξής τους τον εγκατέλειπαν ο ένας μετά τον άλλο. Ήδη η «Ενότητά» του είχε χάσει –λόγω ανεξαρτοποιήσεων- την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο απ’ το Μάρτη του 2018. Έτσι στις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 ήρθε η μοιραία κατάληξη. Η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» ήρθε τρίτη με ποσοστό 20,67%. Πρώτη με 35,65% ήρθε η παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» υπό τον Παναγιώτη Μανούρη, εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ στη Νέα Ιωνία. Δεύτερη με 21,30% ήρθε η παράταξη «Δύναμη Προοπτικής» υπό την Δέσποινα Θωμαΐδου, παλιά ΠΑΣΟΚα της εποχής του, επίσης γνήσιου ΠΑΣΟΚου, πρώην Δημάρχου της Νέας Ιωνίας Γιάννη Χαραλάμπους. nea ionoa gkotsis1Στις επαναληπτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 ο Ηρακλής Γκότσης πριμοδότησε φανερά τη Δέσποινα Θωμαΐδου, που κέρδισε τις εκλογές με 50,95%, αφήνοντας στα «κρύα του λουτρού» τον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και της (τοπικά) ΝΔ. Το Γενάρη του 2012 ο Ηρακλής Γκότσης παρουσίαζε τη Νέα Ιωνία στον Αλέξη Τσίπρα -αρχηγό τότε του 5ου κόμματος με 4,60%- υπόδειγμα για την «ενότητα όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων του τόπου σε ένα κοινό πρόγραμμα για έξοδο από αυτή την άθλια πραγματικότητα». Δηλαδή την αθλιότητα των μνημονίων που εγκαινίασε το 2010 η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τον Ιούνη του 2019 αυτό το υπόδειγμα Ενότητας της Αριστεράς, που μεταξύ των άλλων υπηρέτησε αγόγγυστα τη μνημονιακή πολιτική των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, είχε καταντήσει ένα απομεινάρι της αρχικής Ενότητας. Και στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019 ο ηττηθείς δήμαρχος προσέδεσε την «αριστερή» Ενότητα σε ένα πολιτικό ρετάλι του παλιού ΠΑΣΟΚ…

Στις 21 Αυγούστου 2019 –εννιά μέρες δηλαδή πριν παραδώσει- η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Ηρακλή Γκότση στην προκήρυξη για το Ωδείο του Δήμου άλλαξε τα προσόντα για τη θέση Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Καθηγήτριας Υποχρεωτικών Θεωρητικών της Μουσικής & Μουσικής Προπαιδείας με προσόντα χαμηλότερης εκπαιδευτικής βαθμίδας. Πίσω από αυτή την απόφαση, πέραν των άλλων, κρύβεται και η ρεβανσιστική στάση της απελθούσας δημοτικής αρχής απέναντι σε εργαζόμενους στο Ωδείο του Δήμου που διεκδίκησαν πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

nea ionoa gkotsis4

 

Οι πλευρές αυτές αποκαλύπτονται απ’ τις επιστολές που έστειλαν προς τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου η μέχρι τώρα καθηγήτρια στο Ωδείο Αμέρισσα (Έρση) Φτούλη και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Στην επιστολή της προς τη Δέσποινα Θωμαϊδου η Έρση Φτούλη αναφέρει τα εξής:

epistoli

 

Πιο αποκαλυπτικός είναι ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος που σε επιστολή του (30.8.2019) προς τη νεοεκλεγείσα δήμαρχο επισημαίνει: «Η απελθούσα Δημοτική Αρχή λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, επιχειρεί να τιμωρήσει εργαζόμενους του Δημοτικού Ωδείου που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους το προηγούμενο διάστημα. Συγκεκριμένα στην προκήρυξη για τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού για τη χρονιά 2019-2020 στήνουν με φωτογραφικό τρόπο την “απόλυση” της συναδέλφου Έρσης Φτούλη, που εργάζεται στο Ωδείο από την ίδρυσή του. Επειδή τα προσόντα της συναδέλφου είναι υψηλά επιλέγουν να προκηρύξουν τη θέση της μουσικής Προπαιδείας και των Θεωρητικών για εργαζόμενους της κατηγορίας ΤΕ και όχι της κατηγορίας ΠΕ, παρ’ όλο που όλα αυτά τα χρόνια η προκήρυξη ήταν για ΠΕ. Για να είναι σίγουροι ότι θα αποκλείσουν τη συνάδελφο, ζητούν σαν απαραίτητο προσόν για αυτόν που θα κάνει το μάθημα της μουσικής Προπαιδείας και των Θεωρητικών, να γνωρίζει ακορντεόν και αρμόνιο!!! Αντίστοιχα παραγνωρίζουν την αναγκαία παιδαγωγική επάρκεια που είναι εντελώς απαραίτητη σε μια παιδαγωγική δραστηριότητα, επειδή η συνάδελφος που εργαζόταν όλα αυτά τα χρόνια την έχει. Αυτή η μεθόδευση αποδεικνύει την υποκρισία των επιχειρημάτων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στην “απόλυση” της συναδέλφου Ατζελέτου. Όταν έχεις λίγα τυπικά προσόντα φεύγεις γιατί είχες λίγα. Όταν έχεις πολλά, φεύγεις γιατί είχες πολλά. Αυτή η λογική του προκρούστη έχει στόχο να δικαιολογεί τις απολύσεις όποιων εργαζομένων ζητάνε τα δικαιώματά τους.»

Και η επιστολή καταλήγει: «Σας καλούμε σα νέα Δήμαρχο να βάλετε τέλος σε αυτές τις πρακτικές της προηγούμενης Διοίκησης. Το Σωματείο μας και οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ωδείου είμαστε στη διάθεσή σας για τη διεύρυνση, την αναβάθμιση του Δημοτικού Ωδείου και των υπηρεσιών που προσφέρει στους Δημότες της Νέας Ιωνίας. Η συγκεκριμένη προκήρυξη που μειώνει τα απαραίτητα προσόντα παρακάμπτοντας απόφοιτους Πανεπιστημιακών σχολών με παιδαγωγική επάρκεια για να προσληφθούν γνώστες ακορντεόν και αρμονίου για τη μουσική Προπαιδεία και τα Θεωρητικά μαθήματα υποβιβάζουν το Ωδείο, λειτουργούν φωτογραφικά και εκδικητικά. Ζητάμε να ακυρώσετε με παρέμβασή σας τη συγκεκριμένη προκήρυξη που γίνεται αναξιοκρατικά και εκδικητικά».

nea ionoa gkotsis2

Του «Θεού η χάρη μας φυλάει απ’ τ’ (αριστερά) σουξέ», που θα τραγουδούσε κι ο Νιόνιος, ο Διονύσης Σαββόπουλος…