Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Κούβα εκφράζει αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας-Συρίας μετά τον ισχυρό σεισμό, μέσω του επικεφαλής του κράτους και του Κόμματος Díaz-Canel

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Miguel Díaz-Canel Bermúdez, μέσω Twitter έστειλε συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη της Κούβας στους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά από σεισμό που προκάλεσε χιλιάδες θύματα και αμέτρητες υλικές ζημιές με καταστροφή υποδομών και στα δύο έθνη

«Η αλληλεγγύη της Κούβας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στον τουρκικό λαό για τις ανθρώπινες απώλειες, τους τραυματισμούς και τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό, καθώς και την προθυμία μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των θυμάτων» έγραψε ο αρχηγός του κράτους.

Σε άλλο tweet, πρόσθεσε: «Ομοίως, δεδομένων των τραγικών θανάτων και των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό στο Gaziantep, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στον λαό και την κυβέρνηση της Συρίας, καθώς και την αλληλεγγύη και την προθυμία μας να συνεργαστούμε για τη φροντίδα των πληγέντων».

Την οδύνη του εξέφρασε και το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Εξουσίας, Esteban Lazo Hernández. «Από την Κούβα όλη η αλληλεγγύη μας στα κοινοβούλια και τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μπροστά στον καταστροφικό σεισμό. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων», ανέφερε.

Το ισχυρό τελλουρικό κίνημα, με εγγεγραμμένο μέγεθος 7,8 βαθμών Ρίχτερ, δημιουργήθηκε στο τουρκικό έδαφος και ακολούθησαν αρκετοί ισχυροί μετασεισμοί, με καταστροφικές επιπτώσεις στη Συρία και σε άλλες γειτονικές χώρες, ενώ στη Συρία, το πρακτορείο ειδήσεων SANA ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι μεγάλος, καθώς και υλικές καταστροφές στις επαρχίες Χαλεπίου, Λατάκια, Χάμα και Ταρτούς.