Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η κυβέρνηση στέλνει στα νησιά ΜΑΤ, «αύρες», μπουλντόζες, φορτηγά και ετοιμάζεται για «πόλεμο»

Συναγερμός έχει σημάνει στα νησιά του Αιγαίου, καθώς η είδηση ότι η κυβέρνηση στέλνει το πλοίο «Πήγασος» γεμάτο με διμοιρίες των ΜΑΤ και «αύρες» έχει κινητοποιήσει τις Επιτροπές Αγώνα, τους μαζικούς φορείς και τους δήμους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «Πήγασος» μεταφέρει διμοιρίες των ΜΑΤ και τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού («αύρες»), προκειμένου να καταστείλει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην μετατροπή των νησιών σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών.

Το «Πήγασος» απέπλευσε από το λιμάνι του Λαυρίου και σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται στη Χίο και αμέσως μετά τη Λέσβο, έχοντας απενεργοποιήσει το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού του.

Ένα άλλο δημοσίευμα, αυτή τη φορά από το cyclades24.gr κάνει λόγο για τροποποίηση του δρομολογίου του Blue star Naxos και προσέγγιση του στο λιμάνι των Μεστών με σκοπό τη μεταφορά δυνάμεων καταστολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24.gr, 10 διμοιρίες, με περίπου 200 αστυνομικούς των δυνάμεων ΜΑΤ, κλούβες και μηχανήματα εκτόξευσης νερού (Αίαντας) βρίσκονται στο πλοίο «BLUE STAR NAXOS», με προορισμό τα Μεστά της Χίου.

Επίσης, με το βραδινό δρομολόγιο του «BLUE STAR NAXOS», μεταφέρονται στη Χίο αστυνομικές δυνάμεις, μαζί με δεκάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που ανήκουν στο Μηχανικό και το Τεχνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ένα σημαντικό αριθμό από χωματουργικά μηχανήματα, όπως μπουλντόζες, εσκαφείς, φορτηγά, καθώς επίσης και ένα βαρέου τύπου γερανοφόρο όχημα, τα οποία ανήκουν στο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, στα στελέχη του Μηχανικού και του Τεχνικού έχει δοθεί ανοιχτό φύλλο πορείας, δεδομένου ότι, εξαιτίας των μεγάλων κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει οι κάτοικοι, ουδείς γνωρίζει με βεβαιότητα εάν θα ξεκινήσουν τελικά την Τρίτη οι εργασίες κατασκευής του κλειστού κέντρου υποδοχής προσφύγων και πότε θα τελειώσουν.

Από την άλλη οι νησιώτες δηλώνουν αποφασισμένοι να ακυρώσουν τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, η οποία θέλει αύριο να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του πρώτου κλειστού κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών, το οποίο θα δημιουργηθεί στο νησί της Χίου.

«Να σημάνει εδώ και τώρα ξεσηκωμός»

Με δήλωσή της η Νίκη Τσιριγώτη, δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί το λαό του νησιού σε ξεσηκωμό για να αποτρέψει τα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση γελιέται εάν νομίζει ότι με τα ΜΑΤ, τον αυταρχισμό και τους εκβιασμούς θα επιβάλλει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς της.

Καλούμε το λαό του Δήμου Μυτιλήνης να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης στο πλευρό του λαού του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Να σημάνει εδώ και τώρα ξεσηκωμός!».