Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η προπαγάνδα τους δυσκολεύεται να περπατήσει ακόμα και στις ΗΠΑ

Πέρα από τις διαμαρτυρίες που δυναμώνουν μέσα στο Ισραήλ για την εξέλιξη του πολέμου και την πολιτική που σπρώχνει σε κλιμάκωση, παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν και στις ΗΠΑ, που πρωταγωνιστούν στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου και στην πολεμική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το 56% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ για βοήθεια προς το Ισραήλ, ακόμα κι αν αυτό δεχτεί επίθεση. Το ποσοστό που συμφωνεί είναι το μικρότερο από το 2010, ενώ σταθερά μειώνονται και όσοι λένε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν «ειρηνευτικές δυνάμεις» σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Παρά τον βομβαρδισμό της αμερικανικής «κοινής γνώμης» με την ευρωατλαντική προπαγάνδα, περισσότεροι από έναν στους δύο βλέπουν με ανησυχία τη στήριξη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στα εγκλήματα του Ισραήλ και δηλώνουν αντίθετοι στην αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων. Είναι τόσο κραυγαλέα η σφαγή και τόσο εκτεθειμένοι οι χασάπηδες του Παλαιστινιακού λαού, που η προπαγάνδα των αμερικανικών επιτελείων για το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» δυσκολεύεται να «περπατήσει» ακόμα και στις ΗΠΑ, τον πιο αφοσιωμένο και σταθερό σύμμαχο των Ισραηλινών.