Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η φεουδαρχική μεταδημοκρατία της Ν.Δ

Γράφει ο //   Γιώργος Λιανός

Οι Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου πλησιάζουν με τους πολιτικούς σχηματισμούς να εντείνουν τις προσπάθειες πειθούς και των τελευταίων αναποφάσιστων. Το πολιτικό θερμόμετρο κρατείται χαμηλά για τα δεδομένα των παρόντων καιρών, κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει μέχρι την κάλπη. Μείζονα προβλήματα των πολιτών, τα οποία αφορούν κεφαλαιώδη ζητήματα του βίου έχουν αποσιωπηθεί ή παρουσιάζονται επιδερμικά από τα Μ.Μ.Ε. Γενικότερα, δεν συζητιέται τίποτα σημαντικό που να αφορά τους ανθρώπους άμεσα. Φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών αγαθών, καταστροφή και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, των μέσων μεταφοράς, ραγδαία αύξηση θνητότητας και δη της ξαφνικής από τα «αποτελεσματικά και ασφαλή», διάλυση του κοινωνικού ιστού, εργασία με ψίχουλα, καταστροφή της ζωής των παιδιών και της νεότητας περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Αυτό επαληθεύτηκε και στην τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου έκανε την παρουσίαση για να διαμαρτυρηθεί η αδερφή των διδύμων νεαρών κοριτσιών που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική σύγκρουση των Τεμπών πέρσι. Η αντιμετώπισή της με ειρωνείες, χλεύη και τελικά με την εκδίωξή της  από το σημείο της συγκέντρωσης δείχνει κάτι: Την αντιδημοκρατική και μοναρχική αντίληψη της Ν.Δ για τον άνθρωπο. Αυτοί στη Ν.Δ έχουν παγιώσει μια ελιτίστικη και αριστοκρατική νοοτροπία. Ας θυμηθεί κανείς το τι είπε, απαντώντας στην κυρία Πλακιά, όταν μπήκε μέσα στα συγκεντρωμένα στελέχη και το επιτελείο του πρωθυπουργού:

«Μιας και μου λες για τη δικαιοσύνη, θα πω μια κουβέντα μόνο…. Αν θέλετε να ‘ρθείτε δω πέρα και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας. Το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ να μιλήσω σ’ αυτούς, οι οποίοι ήρθαν ν΄ ακούσουν. Δημοκρατία, το ένα, σας άκουσα, σας απάντησα, δημοκρατία και το άλλο. Η δημοκρατία δεν είναι αλλά καρτ! Να το μάθετε αυτό.».

Εξετάζοντας την απάντηση του Μητσοτάκη στην κυρία Πλακιά, αυτό που διαπιστώνει κάποιος αφελής είναι το ότι έχουμε έναν μεγάλο δημοκράτη πρωθυπουργό που σέβεται την αντίθετη άποψη, δέχεται την κριτική και τις επικρίσεις με άνεση και χωρίς πίεση. Ο ίδιος θεωρεί δεδομένο, ότι προστατεύει τη δημοκρατία, το γόνιμο διάλογο, όντας ο μοναδικός που το πράττει. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει το αντίθετο. Η απαξίωση είναι έντονη απέναντι στους πολίτες και δη στην κυρία Πλακιά η οποία στερείται των αγαπημένων της προσώπων, εξαιτίας του πρόσφατου δυστυχήματος των Τεμπών που προκλήθηκε από τις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές και κυρίως από τα λαοκτόνα μνημόνια που απαξίωσαν το σιδηρόδρομο, τα τρένα και τα ιδιωτικοποίησαν για κερδίζουν τρις και δις οι καπιταλιστές κεφαλαιοκράτες, αδιαφορώντας για την ασφάλεια των ανθρώπων .

Η υπενθύμιση του δυστυχήματος των Τεμπών αποτελεί διενέργεια φασαρίας. Η απαίτηση δικαιοσύνης και η τιμωρία των υπευθύνων πολιτικών τε και επιχειρηματιών που διαχειρίστηκαν τα κρατικά χρήματα είναι φασαρία, που φαινομενικά η κυβέρνηση μας κάνει τη χάρη (αν και δεν το θέλει, γιατί την ενοχλεί) να την εκφράσουμε. Στην ουσία όμως αυτό που λέει πραγματικά είναι να το βουλώσει ο κόσμος και να μην κάνει φασαρία που ενοχλεί την χώρα. Την Ελλάδα 2.0 που ευαγγελίζονται. Η κυρία Πλακιά κάνει φασαρία, γιατί είναι μια ενοχλητική αντιδημοκράτης, που ενοχλεί τον Μητσοτάκη και τους περιφερόμενους αυλικούς της Ν.Δ που είναι ουσιαστικά άτομα του κόμματος που περιφέρονται χειροκροτώντας και λαμβάνοντας πλουσιοπάροχες αμοιβές και απολαύσεις. Αυτοί που στηρίζουν Ν.Δ είναι οι καπιταλιστές, οι κεφαλαιοκράτες, οι πολυεθνικοί τραπεζικοί όμιλοι, το εγχώριο τραπεζικό κατεστημένο, οι εφοπλιστές, τα Μ.Μ.Ε και αυτοί που έχουν μικροσυμφέροντα από το κόμμα.

Όλοι αυτοί έχουν στήσει και επιθυμούν να δομήσουν την κοινωνία του μέλλοντος. Μια χώρα που βαίνει ολοταχώς προς τον συνεχή εφιάλτη της αφαίμαξης των πολιτών, όπου νόμος είναι το δίκαιο το χρήματος. Οι πολυεθνικές εταιρείες, οι τράπεζες και οι κεφαλαιοκράτες θα κερδοσκοπούν, εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες του ανθρώπου. Η μεταδημοκρατία της ΝΔ ομοιάζει με φάντασμα δημοκρατίας, καθώς αποδεικνύεται ότι θεωρούν τους πολίτες βρέφη που χρειάζονται καθοδήγηση για να πετύχουν την υποταγή τους. Μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας, ισότητας, ελευθερίας και ισονομίας, με τους καπιταλιστές να κόβουν και να παίρνουν από τα ολοένα και αυξανόμενα κέρδη τους.

Κάθε δυστυχία του ανθρώπου θα γίνει αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης, αλλά θα προκαλείται και από τους ίδιους για την επίτευξη μιας φασιστικής μετακοινωνίας, της αλόγιστης και στρεβλής υπερτεχνολογικής ανάπτυξης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, της .Ε.Ε του ΝΑΤΟ, των Η.Π.Α.  Ας θυμηθούμε μια παλαιότερη δήλωση του Μητσοτάκη. Λίγο μετά τις καταστροφικές φωτιές της Εύβοιας. Καλοκαίρι 2021. Το καλοκαίρι της ντροπής που όλοι είδαν το πρόσωπο της μεταδημοκρατίας της ΝΔ και λοιπών συμπολιτευόμενων της.

«Δεν υπάρχουν προβλήματα! Ακόμα όμως και αν υπάρχουν, είτε θα προσποιηθούμε πως δεν υπάρχουν, είτε θα τα αναγνωρίσουμε προτείνοντας εκείνες τις λύσεις που είναι κάθε φορά απαραίτητες και αναγκαίες για την αντιμετώπισή τους. Μέσα σε ένα περιβάλλον δυσκολιών, συγκυριών και ανασφάλειας το να μιλά κανείς για προβλήματα είναι ξεπερασμένο, αλλά ακόμα και αν επιμένει να βρίσκει παντού προβλήματα πρέπει οι λύσεις που θα δίνει να τα μετατρέπουν σε ευκαιρίες».    

Δεν υπάρχει, φτώχεια, πείνα, εξαθλίωση, κερδοσκοπία των καπιταλιστών, μέσω της ακρίβειας των κοινωνικών αγαθών, στεγαστικό ζήτημα, άνθρωποι που χάνουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια τους για τη ΝΔ και τον Μητσοτάκη. Δεν υπάρχει διαλυμένη και ιδιωτικοποιημένη παιδεία και υγεία, δεν υπάρχουν ξαφνικίτιδες νέων από τα «αποτελεσματικά και ασφαλή». Όλα αυτά είναι αναπόφευκτα να συμβούν και να τα υποστεί ο άνθρωπος βλέποντάς τα ως ευκαιρίες. Και επειδή δεν μπορεί να το πράξει, ας το κάνουν οι κεφαλαιοκράτες με το χρήμα τους. Καίγεται ολάκερη η Βόρεια Εύβοια, «πνίγεται και καταστρέφεται το 30% της Θεσσαλία, τότε θα εκδιώξουν αγρότες, κτηνοτρόφους, υλοτόμους και λοιπούς βιοπαλαιστές χωρικούς από τον τόπο τους ή θα τους μετατρέψουν σε κολίγους πολυεθνικών που θα αγοράσουν για ψίχουλα τον πλούσιο τόπο τους.

Η παγκοσμοιοποιητική  μεταδημοκρατική φεουδαρχία της ΝΔ είναι η δυστοπία και ο εφιάλτης που είναι βιωτός από τώρα. Και έχει εχθρό της τον άνθρωπο και τη ζωή του, αν και έρχεται μασκαρεμένη με πλούσια κτερίσματα. Μόνο που τα κτερίσματα ταιριάζουν σε τεθνεότα  και όχι σε πολίτες. Η πραγματικότητα  το αναδεικνύει. Δεν το έχει κατανοήσει κανένας όμως.

Ατέχνως info

Την ώρα που ο πρωθυπουργός μιλούσε στους οπαδούς του στην Κέρκυρα, μία γυναίκα φώναζε για “δικαιοσύνη”. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται οι άντρες της προσωπικής ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να την απομακρύνουν, με αρκετούς _ακόμη και από τους δικούς του να αντιδρούν. Πρόκειται για παιδί του Νίκου Πλακιά, του πατέρα που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στην τραγωδία των Τεμπών. Η γυναίκα αυτή δηλαδή είναι η αδερφή των δίδυμων, Θωμαής και Χρύσας και ξαδέρφη της Αναστασίας (σσ. “Ατέχνως”, διακρίνονται κάτω στη φωτο κεφαλίδας). Ο Νίκος Πλακιάς δίνει μεγάλο αγώνα για να δικαιωθούν οι ψυχές των 57 νεκρών στην τραγωδία μιλώντας ανοικτά για “συγκάλυψη στο έγκλημα” από την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το Ατέχνως σε
Google News, Facebook και Twitter