Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Θανάσης Καμπαγιάννης: Αξιολύπητο και γκροτέσκο το θέαμα του Λαγού

Την παρουσία του ναζί ευρωβουλευτή Γ. Λαγού στο Εφετείο και το αίτημά του για εξαίρεση των δικαστών σχολίασε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνήγορς των Αιγύπτιων ψαράδων – θύμάρτων της Χρυσής Αυγής:

Είναι κρίμα που δεν ζει ο Μπρεχτ να δει τον ναζιστή συμμορίτη Λαγό, σε ρόλο Μακχήθ, να προσέρχεται σήμερα στο δικαστήριο.

Ο “άσος” του Λαγού ήταν η υποβολή αίτησης εξαίρεσης κατά των δικαστών της σύνθεσης που τον καταδίκασαν. Το θέαμα ήταν αξιολύπητο, αλλά έγινε και γκροτέσκο όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Λαγός δεν μπόρεσε να πείσει ΟΥΤΕ τους συνηγόρους του και αναγκάστηκε να διορίσει άλλον συνήγορο, τον γνωστό για τις εθνικοσοσιαλιστικές του απόψεις Πλεύρη.

Το δικαστήριο διέκοψε για να έρθει ο Πλεύρης και να συγκεκριμενοποιήσει το αίτημα. Το δικαστήριο μπορεί να απορρίψει ως προδήλως καταχρηστικό το αίτημα (να μην κατέβει δλδ άλλη σύνθεση να δικάσει την αίτηση). Ελπίζω να το πράξει και να συνεχίσει με τις ποινές, αφού έχει ήδη απορρίψει τα ελαφρυντικά για τους 7 της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και την μεγάλη πλειοψηφία των κατηγορουμένων.

mpelogiannis